Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 листопада

18 Листопада 2022
1369
18 Листопада 2022
21:34

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1369
Спростування російської пропаганди від Сергія Лещенка, справа МН17 та оперативна ситуація на фронті.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом».

Про поширення тез російської пропаганди щодо захоплення Запоріжжя у гостьовій студії «1+1» говорили з міським головою тимчасово окупованого Мелітополя Іваном Федоровим. Він розповів, що поширення такої інформації абсолютно не відповідає реальній ситуації на фронті.

З політкоментатором Володимиром Фесенком говорили про підсумки саміту «Великої двадцятки» або ж G19, як сказав ведучий під час представлення гостя. Фесенко вважає, що на цьому саміті підтвердились тенденції до світової ізоляції Росії, в чому спершу дехто сумнівався. За словами політексперта, вагомий вплив на учасників саміту мав ракетний удар по Україні та промова президента Зеленського. На думку Фесенка, деякі із тез, які озвучив президент України, увійдуть в історію. Далі експерт процитував тези, які сподобались особисто йому, а згодом навів ще декілька прикладів вагомих міжнародних виступів Зеленського.

Нагадаємо, що Володимир Фесенко регулярно долучається до марафонів «Єдині новини» та «FreeДом». Із 1 липня  (коли ми почали моніторинг) він долучався до «FreeДома» 66 разів, а до національного марафону з 1 травня — 62 рази. Цього разу розмова з ним тривала 12 хвилин.

З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про розслідування падіння ракети у Польщі. Він розповів про позицію України щодо розслідування цієї надзвичайної події. За його словами, участь України зробить розслідування прозорим. Включення із Подоляком тривало 24 хвилини, за цей час він згадав президента України 15 разів, а також декілька разів згадав про недолугість попередньої влади.

Також про падіння ракет у Польщі говорили з політкоментатором Ігорем Поповим — колишнім народним депутатом від партії Ляшка.

Про аналіз російської пропаганди говорили з радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком. Пізніше його також долучали до гостьової студії «FreeДома», де говорили про атаки на критичну інфраструктуру країни. Загалом він був цього дня у марафоні 25 хвилин.

Про судове засідання у справі збитого малайзійського літака рейсу МН17 у блоці «Інтера» говорили з власною кореспонденткою інформагенції «Укрінформ» у Гаазі Іриною Драбок.

Зниження цін на нерухомість у Росії, мобілізацію та інші проблеми тамтешнього суспільства у гостьовій студії «Інтера» обговорювали з азербайджансько-російським журналістом Ровшаном Аскеровим. Також його для чогось протитрували як колишнього гравця, що брав участь у телевізійній версії вікторини «Що? Де? Коли?».

З генеральним директором інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» Олександром Мартиненком говорили про настрої російської еліти. Він сказав, що еліта Росії ділиться на дві частини, й обидві бояться Путіна і Євгенія Пригожина. Також Мартиненко зауважив, що поки Путін вважається керівником та лідером країни, проте питання в оточенні президента Росії щодо його подальшого становища постане у 2024 році, коли почнуться вибори. З гостем у студії каналу говорили 25 хвилин.

Наслідки саміту G20 для Китаю у блоці каналу іномовлення обговорили з експертом Української асоціації китаєзнавців Дмитром Єфремовим. Зокрема говорили про зустріч Сі Цзіньпіна та Джо Байдена, а також про відновлення економічних відносин між США та Китаєм.

Тричі у блоках усіх каналів включали воєнного експерта Олександра Коваленка. З ним говорили про оперативну ситуацію на фронті та реальну потужність, яку має російська армія.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1369
Теги:
Читайте також
21.11.2022 21:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
904
21.11.2022 00:23
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
624
20.11.2022 18:57
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
958
17.11.2022 23:49
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
872
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
920
16.11.2022 00:50
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду