Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада

28 Листопада 2022
1240
28 Листопада 2022
21:05

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада

1240
Проблеми у військово-промисловому комплексі Росії, економічна складова війни, фейкові обкладинки журналу Charlie Hebdo, обстріли Дніпропетровщини та Херсонщини, курс нового-старого президента Казахстану.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада

Ранковий слот каналу іномовлення розпочався з обговорення саміту зернової ініціативи Grain from Ukraine, який відбувся напередодні. Про це ведучі Денис Похила і Кароліна Король говорили із заступником голови Всеукраїнської аграрної ради Денисом Марчуком.

Російський правозахисник Олександр Черкасов резюмував, що «СРСР-1945 став країною, яка перемогла фашизм, Росія-2022 стала країною, де переміг фашизм».

Про проблеми військово-промислового комплексу країни-агресора говорив керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Українська культура цікавить світ, який раніше бачив нашу країну лише через призму ілюзорних викривлених уявлень росіян. На цьому наполягав політкоментатор Валентин Гладких, титрований як «політичний експерт».

У слоті Starlight Media речниця Міністерства внутрішніх справ України Олена Матвєєва повідомила, що відомство отримало 48 тисяч звернень щодо долі зниклих людей, і 30 тисяч громадян знайшли.

Про обстріли Кривого Рогу розповів голова місцевої районної військової адміністрації Євген Ситниченко, а про важке становище на Херсонщині — перший заступник очільника облради Юрій Соболевський.

Представник пресслужби розвідки Міноборони Андрій Юсов застеріг глядачів від паніки через російські інформаційні вкиди щодо загрози нападу з боку Білорусі та вчергове підтвердив, що формування ударного угруповання на тому напрямку не спостерігається. Ветеран батальйону «Айдар» Євген Дикий висловлювався образно: «Росія перестає розмахувати ядерною палицею, бо панове Байден та Сі домовилися про те, що ядерну гранату в мавпи заберуть».

Продовжилося розпочате напередодні обговорення театралізованої зустрічі Путіна з «солдатськими матерями». Російський опозиціонер Олександр Соловйов вважає, що там лунали настільки нелюдські заяви, що навіть зомбоване російське суспільство не мало б їх проковтнути.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів про гнітючу гуманітарну ситуацію в місті. Пізніше у вечірньому етері він же розповів про дії маріупольського українського спротиву.

Дослідник медіа у Королівському Коледжі Лондона Григорій Асмолов визначив риси нинішньої російської пропаганди: вона неоднорідна і перетворилася на кризову комунікацію, спрямовану на мінімізацію негативного ефекту.

Редактор дата-відділу російського видання «Важливі історії» Олеся Мароховська підтвердила, що Генштаб армії Росії готовий миритися з втратою ста тисяч мобілізованих росіян, аби навесні замінити їх призовниками і організувати новий наступ.

Ведучий російського телеканалу «Дождь» Едуард Бурмістров розповів про фейкові обкладинки французького журналу Charlie Hebdo, які пропагандисти поширили як на внутрішню, так і на європейську аудиторію.

У слоті «1+1» радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк оптимістично оцінив перспективу того, що росіяни залишать Запорізьку атомну електростанцію.

Журналіст Роман Цимбалюк відзначив відсутність єдності у противника: «Є декілька окремих армій — Шойгу, Пригожина, Кадирова, у всіх різні системи забезпечення. Найбільш голі й босі ті, кого призвали за мобілізацією».

Казахстанський опозиціонер Айдос Садиков звернув увагу на той факт, що свій перший візит після інавгурації новий-старий президент Казахстану Токаєв здійснив до Москви, що, на думку Садикова, свідчить про його готовність виконувати вказівки Путіна.

Найяскравіший, певне, спіч дня виголосив російський опозиціонер Леонід Гозман: «Російська влада відчуває, що в них не виходить ні хріна. Скільки ряджених в кадр не саджай, люди все одно незадоволені. Незадоволені не списком неподобств, а іншим, але все одно незадоволені».

Російський журналіст і соціолог Ігор Яковенко також не вважає план Генштабу Росії повести на забій сто тисяч своїх солдатів чимось дивним або малоймовірним: «Обмін людських життів на території є класикою російської історії».

На завершення інформаційного дня старший радник Світлани Тихановської Франтішек Вячорка назвав смерть міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея великою втратою для Олександра Лукашенка: «Він знав усі його таємниці та секрети, він створював навколо Лукашенка ауру людини, яка маневрує біля Путіна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1240
Теги:
Читайте також
05.12.2022 00:32
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
742
04.12.2022 09:58
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 101
03.12.2022 00:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 358
02.12.2022 00:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
596
30.11.2022 19:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 322
30.11.2022 00:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
675
21.11.2022 21:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
913
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду