Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 листопада

20 Листопада 2022
966
20 Листопада 2022
18:57

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
966
Гуманітарна ситуація в окупованому Маріуполі, воєнні злочини військових Росії та позиція Угорщини.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

З політичним науковцем Андресом Умландом у блоці каналу іномовлення говорили про військову допомогу Україні та міжнародну співпрацю у форматі «Рамштайн». Експерт сказав, що крім військової допомоги Україні також необхідні гроші.

Про продовження розслідування катастрофи боїнга МН17 говорили з адвокатом Юрієм Білоусом. Ведучі представили його як експерта з авіаційного права, на що гість відреагував, що він не має стосунку до авіаційного права, проте залучений до збору доказів воєнних злочинів росіян. Реагуючи на рішення суду, він зазначив, що поки що ми отримали лише вирок у нідерландському суді.

Гуманітарну ситуацію у Маріуполі обговорили з українським журналістом та колишнім представником української делегації у Тристоронній контактній групі Сергієм Гармашем. Він каже: росіяни розуміють, що нічого зробити з містом їм не вдасться, тому використовують Маріуполь для відмивання грошей. Крім того, за його словами, будинки зносять, щоб зачистити сліди воєнних злочинів та ліквідувати докази свідомого знищення українців.

Цього дня запросили до гостьової студії каналу іномовлення політкоментатора Володимира Фесенка. З ним говорили про рішення угорського уряду та невідповідність міжнародним стандартам дій влади Угорщини. Розмова з ним тривала 20 хвилин.

Про ситуацію на фронті говорили з колишнім головою зовнішньої розвідки України Миколою Маломужем. Він регулярно коментує воєнну ситуацію в етері «FreeДома». Починаючи з 1 липня його запрошували до гостьових студій різних телеканалів 42 рази.

Про ситуацію на звільнених від окупації територіях та роботу поліції говорили з радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим. Він розповів, що на звільнених від росіян територіях зараз документують воєнні злочини окупантів.

Звільнення Криму від російської окупації у студії «Інтера» обговорили з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим. За його словами, сотні тисяч кримців чекають звільнення від окупації. Також він зазначив, що звільнення півострова може відбутись у політичний спосіб, а самі росіяни покинуть територію за вказівкою Кремля.

Згодом у блоці «Інтера» про міжнародні пріоритети Угорщини говорили з експертом-міжнародником Володимиром Волею. Він сказав, що уряд Орбана намагається домовлятись з усіма, зокрема про це свідчить налагодження дипломатичних стосунків з Іраном.

Ставлення росіян до пропагандистських токшоу обговорювали з керівником правозахисного проєкту Gulagu.Net Володимиром Осєчкіним. За 20 років росіян занурили у «геббельсівську пропаганду» та змусили вірити Кремлю, вважає Осєчкін. Втім, на його думку, зараз туман пропаганди поступово розвіюється. Його включення тривало 24 хвилини. Чимало включень російських правозахисників, які долучаються до марафону «FreeДом», зводяться до думки, що у війні та бажанні пересічних росіян йти вбивати українців винні тільки російська влада і пропаганда.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
966
Теги:
Читайте також
21.11.2022 21:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
914
21.11.2022 00:23
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
634
18.11.2022 21:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 377
17.11.2022 23:49
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
878
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
931
16.11.2022 00:50
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
739
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду