Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада

24 Листопада 2022
1174
24 Листопада 2022
22:57

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада

1174
Чергова масована ракетна атака на українську інфраструктуру, визнання Європарламентом Росії державою-спонсоркою тероризму, російська ракета на Волл-стріт, графіті Бенксі в Україні.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 листопада

У ранковому слоті каналу іномовлення на тему «що після Путіна» розмірковував російський опозиційний політик Леонід Гозман. Жоден бунт у Росії, принаймні поки що, неможливий, «він буде розстріляний з кулеметів», вважає Гозман, який нещодавно, як і інші опозиціонери, залишив Росію.

Засновниця «Ліги антитрасту» Агія Загребельська оцінювала перспективи України перетворитися на головного постачальника енергії на континенті, а фінансист Сергій Фурса — нинішній стан українського ринку нерухомості.

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей говорив про російську пропаганду та засоби масової інформації, які назвав засобами масової дезінформації.

Темою розмови з українським графіком Матвієм Вайсбергом були графіті англійського художника стрітарту Бенксі зокрема і творчість під час війни загалом.

Колишня виконувачка обов’язків міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева коментувала продовження «зернової угоди», складові продовольчої безпеки тощо, а також відзначила героїзм, без перебільшення, українських фермерів.

Були також повтори, зокрема повтор авторської рубрики шефредактора каналу Олексія Мацуки  про ворожі обстріли інфраструктури.

У слоті каналу «Інтер», як і в наступному, головною темою була нова масована ворожа ракетна атака на нашу інфраструктуру. Спочатку, коли по всій країні оголосили повітряну тривогу, ведучі закликали співгромадян не ігнорувати сигнали тривоги і йти в укриття, потім пішли повідомлення про роботу української протиповітряної оборони та ракетні удари росіян по інфраструктурних об’єктах і житлових будинках, а згодом в етері говорили про масштабні наслідки ворожої атаки.

Ще однією топтемою дня стало визнання Європарламентом Росії державою-спонсоркою тероризму. Резолюцію Європарламенту коментував зокрема колишній посол України в США та Франції Олег Шамшур, було також включення зі Страсбурга кореспондентки каналу Ксенії Смірнової. Коментарі Ксенії були фахові й цікаві.

Власний кореспондент «Голосу Америки» в Білому домі Михайло Комадовський коментував мистецько-політичну акцію в Нью-Йорку: біля статуї бика на Волл-стріт з’явився макет російської ракети. Також Михайло Комадовський розповів про обговорення в США відео з нібито розстрілом російських військовополонених, а насправді провокацією, коли росіяни, вдаючи, що здаються в полон, почали стріляти в українців. 

Резолюцію Європарламенту і ракетні удари по інфраструктурі коментував і російський правозахисник Марк Фейгін. На його думку, російські удари могли бути помстою за визнання Європарламентом Росії спонсоркою тероризму. Не оминув Фейгін і онлайн-відкриття Путіним Тюменської птахофабрики: «Він боїться, що його побачать таким, яким він є — старим зморщеним дідом».

У слоті «1+1» ексголова Державної інспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков говорив про зупинку через потужний обстріл росіянами всіх блоків атомних електростанцій, а  колишній головний воєнний прокурор України Віктор Чумак — про значення резолюції Європарламенту, яка, за його словами, допоможе притягти до відповідальності російських воєнних злочинців, і про вирок нідерландського суду щодо збиття рейсу МН17.

Мініблекаутом назвав аварійну зупинку українських АЕС співзасновник Фонду енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

За словами російського журналіста і політичного діяча Андрія Піонтковського, мета російських обстрілів інфраструктури — не схилити Україну до перемовин, бо Росія не зацікавлена в перемовинах. Мета — зупинити контрнаступ української армії. І єдиний спосіб припинити ці обстріли — передати Україні від західних союзників далекобійне озброєння. Відреагував Піонтковський і на ухвалення Європарламентом резолюції про Росію — спонсорку тероризму: «Який він, до біса, спонсор тероризму? Терорист і є. П’ятсот євродепутатів підтримали, величезна більшість, проти були лише п’ятдесят».

Міністра культури і інформаційної політики України Олександра Ткаченка ведучі запитали, що зроблено за дев’ять місяців задля заборони в світі пропагандистських російських ЗМІ. Ткаченко спочатку розповів про заплановані на цей день знакові, за його словами, культурні заходи, проведенню яких завадила ракетна атака росіян. А щодо заборони російських медіа зазначив, що його відомство ініціювало санкції, але ці канали присутні далеко за межами західного світу, тому боротися з ними, мовляв, непросто. Зате у країнах ЄС російські пропагандистські канали заборонені, за словами урядовця, на 90%.

Російська політична аналітикиня і головна редакторка порталу «After Empire» Ольга Курносова порівняла удари росіян по українській інфраструктурі з тактикою, яку під час Другої світової війни фашисти застосовували до її рідного міста, яке тоді називалося Ленінградом. «Тобто нічого нового вони не вигадали», — констатувала Курносова, припустивши, що «автор ідеї» нищення української енергетики — командувач російськими військами в Україні Сергій Суровікін.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1174
Теги:
Читайте також
30.11.2022 19:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 320
30.11.2022 00:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
673
21.11.2022 21:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
911
21.11.2022 00:23
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
631
20.11.2022 18:57
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду