Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 листопада

30 Листопада 2022
1326
30 Листопада 2022
19:16

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1326
Геноцидна риторика росіян, інтерв'ю Ігоря Померанцева та пропаганда у російських школах.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Про смерть міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея у блоці каналу іномовлення говорили з радником Світлани Тихановської Франаком Вячоркою. За його словами, темі смерті міністра майже не приділили уваги у лояльних до Лукашенка і державних білоруських медіа. Вячорка вважає, що це було зроблено, аби не допустити думки, що представники білоруської еліти можуть помирати. Гість розповів, що коли Лукашенко треба було розв'язати якесь питання з іншими країнами,  Макей знав, кому треба телефонувати. Більше таких людей в оточенні Лукашенка, за словами Вячорки, немає.

Офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан розповіла про засідання міністрів закордонних справ держав-членів НАТО та розгляд питання про надання міжнародної допомоги для України. Вона сказала, що потреби України змінюються постійно, тому необхідно регулярно проводити зустрічі, аби розуміти реальні нагальні потреби. Відповідаючи на питання ведучих, гостя відмовилась уточнити, що саме передадуть Україні. Передачу нового пакету допомоги Україні анонсував Держсекретар Ентоні Блінкен, який також не уточнив, що саме дадуть. Пізніше з нею також говорили у блоці «1+1».

Про риторику геноциду, яка лунає від росіян, говорили з російською політичною аналітикинею Ольгою Курносовою. Вона почала свій виступ із того, що не вважає таку риторику характерною більшості росіян. Мовляв, геноцид українців підтримує активна меншість. За її словами, дослідження показують, що у містах  із населенням понад 100 тисяч людей довіра до прокремлівських медіа знизилась. Як саме корелюється довіра до телебачення й заклики до геноциду, аналітикиня не пояснила. Крім того, гостя сказала, що коли мобілізовані повернуться додому, то негатив виливатиметься вже в російському суспільстві. Подібні тези російських опозиціонерів вписуються у загальний наратив  «ця війна виключно війна Путіна та його оточення», що знімає відповідальність за агресію з російського суспільства загалом.

У блоці «Інтера» показали інтерв’ю з радіоведучим і письменником Ігорем Померанцевим. Розмова з ним тривала 40 хвилин.

Про пропаганду у школах Росії у блоці «Інтера» говорили з російською адвокаткою і правозахисницею Оленою Лук’яновою. Вона сказала, що батькам, які проти війни, зараз важко, а пропаганда в Росії схожа на радянську. Гостя висловила думку, що розумні діти самі розберуться, що до чого, й не віритимуть пропаганді.

Наприкінці доби у блоці «1+1» поспіль показали три включення з росіянами, зокрема з істориком Юрієм Фельштинським, адвокатом-блогером Марком Фегіним та опозиційним політиком Геннадієм Гудковим. Протягом доби до гостьових студій марафону «FreeДом» долучились вісім росіян із 33 гостей загалом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1326
Теги:
Читайте також
05.12.2022 23:14
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 020
05.12.2022 00:32
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
743
04.12.2022 09:58
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 102
03.12.2022 00:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 360
02.12.2022 00:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
597
30.11.2022 00:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду