Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада

22 Листопада 2022
899
22 Листопада 2022
23:05

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада

899
Гуманітарна ситуація в Херсоні; Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористкою; візит до Києва Ріші Сунака; страхи Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада

У слоті «1+1» старший радник Світлани Тихановської Франак Вячорка говорив про репресії щодо білоруських науковців, журналістів, громадських діячів, а також про велику кількість російських військових у Білорусі, які прибувають, аби зокрема «залякати білорусів, щоб тихо сиділи під віником». Також, на думку Вячорки, розташовану біля кордону з Литвою атомну електростанцію «Островець», «улюблену іграшку Лукашенка», не можна виключати як символічний об’єкт для провокації, про можливість якої повідомляло Головне управління розвідки Міноборони України.

Журналіст Роман Цимбалюк коментував запроваджену в Росії заборону поширювати практично будь-яку інформацію про перебіг «спеціальної військової операції». Закінчив своє включення компліментом на адресу каналу «FreeДом», який, на його думку, несе російськомовним людям правду.    

Російський журналіст-розслідувач Сергій Канєв розмірковував, як охорона Путіна збирається його захищати в разі небезпеки і чого саме боїться Путін.

Історик-британіст Єгор Брайлян коментував приїзд до Києва прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, для якого відвідини України стали третьою його поїздкою і першим офіційним візитом як прем’єра.

За словами експерта-міжнародника (згідно з титрами) Олексія Їжака, налагодження виробництва іранських дронів у Росії свідчить як про бажання Ірану воювати, так і про низький технологічний рівень. Прокоментував експерт і протести в Тегерані.     

У ранковому слоті каналу іномовлення керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконников коментував непросту гуманітарну ситуацію в Херсоні.

Російська політична аналітикиня, головна редакторка порталу After empire Ольга Курносова прогнозувала, що буде в Росії після Путіна. На її думку, один з ймовірних сценаріїв розвитку подій — певне «колективне керівництво». В одному з наступних слотів на цю ж тему говорив професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг.

У слоті каналу «Інтер» політолог-міжнародник, співзасновник аналітичного центру «Об'єднана Україна» Антон Кучухідзе коментував виступ президента Зеленського перед зустріччю «Великої двадцятки», а також спричинені ракетами вибухи в Польщі та президентські вибори в Казахстані. А Олексій Їжак цього разу як завідувач відділом Національного інституту стратегічних досліджень говорив про поновлення ворожих обстрілів Запорізької атомної станції. 

Колишній депутат Держдуми Росії Геннадій Гудков оцінював ймовірність державного перевороту в Росії.

У вечірньому слоті каналу іномовлення правозахисник, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко коментував визнання Парламентською асамблеєю НАТО Росії країною-терористкою і створення міжнародного трибуналу: «Путін має бути покараний». Про це ж говорив і народний депутат України, голова Постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв.

Із радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим обгововорювали зокрема черговий російський фейк — відео з нібито розстрілом російських військовополонених.

Правозахисник, президент громадського фонду «Ліберті» Галим Агелеуов коментував президентські вибори в Казахстані, які, на його думку, не є демократичними і взагалі не є виборами.

Професор, експерт із атомної енергетики Людвиг Литвинський говорив про ризик катастрофи на Запорізькій АЕС. «Категорично не згоден з гендиректором МАГАТЕ Ґроссі, який заявив, що він проти обстрілів ЗАЕС, хоч хто за ними стоїть, — наголосив Литвинський. — За цим не стоїть Україна, лише російська артилерія». Фахівець жорстко розкритикував МАГАТЕ і навіть обізвав її експертів лайливим словом.

Було також включення кореспондентки каналу Ксенії Смирнової зі Страсбурга, де стартувала сесія Європарламенту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
899
Теги:
Читайте також
30.11.2022 00:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
676
21.11.2022 21:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
914
21.11.2022 00:23
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
634
20.11.2022 18:57
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
967
18.11.2022 21:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 377
17.11.2022 23:49
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
878
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
933
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду