detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
24.11.2022 00:39
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада
Вирок у справі про збиття рейсу МН17, гуманітарна ситуація в Маріуполі, наслідки атак на українську енергетику, мілітаризація російських дитсадків.

У слоті «1+1» генерал-майор СБУ Віктор Ягун коментував вирок нідерландського суду у справі про збиття рейсу МН17, зокрема визнання винним російського терориста Ігоря Гіркіна.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко говорив про вкрай складну гуманітарну ситуацію в місті. На запитання ведучих про долю «Азовсталі» Андрющенко відповів, що про це слід запитувати власника цього зруйнованого металургійного комбінату, тобто у Ріната Ахметова.  

Ексзаступник начальника Генштабу української армії Ігор Романенко коментував перспективи виробництва в Росії іранських дронів і способи боротьби з ними. Також він говорив про ворожі обстріли Запорізької атомної електростанції.

Письменника й політтехнолога Михайла Шейтельмана ведучі попросили прокоментувати мілітаризацію виховання у дитсадках у Бєлгородській області. Зокрема, малюкам пропонують розфарбувати міну-пелюстку, їм розповідають, що війна — це нормально. Шейтельман згадав резонансне висловлювання російської провладної акторки Ольги Будіної, що воювати сьогодні слід учити з дитинства, і сказав, що розпад Росії супроводжуватиметься громадянською війною, тож воювати росіянам доведеться.

Воєнний аналітик Михайло Притула коментував імовірність провокації на білоруській АЕС «Островець», про яку напередодні попереджало Головне управління розвідки Міноборони України.

Шеф-редактор ньюзруму російського видання The Insider Тимур Олевський розповідав, як у російському війську розправляються із мобілізованими, які  відмовляються воювати в Україні.

У слоті каналу «Інтер» в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» блогерка і видавчиня Ніка Білоцерківська, яка живе у Франції і є одною з перших звинувачених у Росії за статтею «про фейки щодо російської армії», розповіла про власне сприйняття війни в Україні, вплив пропаганди на пересічних росіян, історію із втечею за кордон Ксенії Собчак тощо.

Голова комітету Верховної Ради України з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрій Герус коментував наслідки ворожих ракетних атак на українську енергетичну інфраструктуру, труднощі з відновленням пошкоджених мереж, ситуацію з відключеннями електроенергії.

Російському опозиціонеру, політемігранту і лідеру міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрію Сидельникову ведучі запропонували зокрема відреагувати на участь Путіна онлайн у відкритті птахофабрики в Тюменському краї. Сидельников сказав, що для відкриття птахофабрики у Путіна час знайшовся на відміну від саміту «Великої двадцятки» чи радше вже «Групи дев’ятнадцяти» на Балі. Також Сидельников сказав, що йому, попри те, що він давно живе у Великій Британії, в Росії прийшла повістка. Ведучі своєю чергою нагадали, що «часткова» мобілізація в Росії почалася рівно два місяці тому.

Російський музикант, лідер гурту «Ногу свело!» Максим Покровський розповідав зокрема про свою нову антивоєнну пісню «Гімн приречених» і кліп, створений у співавторстві з автором «Масяні» Олегом Куваєвим. В етері показали також документальну стрічку від «Настоящего времени» про волонтерів, які працюють на автовокзалі в Ризі.

У слоті каналу іномовлення заступниця голови підкомітету Європарламенту з безпеки і оборони Раса Юкнявічене говорила про заплановане на 23 листопада голосування в Європарламенті резолюції щодо визнання Росії державою-терористом. А також про ізоляцію Росії, санкції і неприпустимість загравань Заходу з тим, хто буде після Путіна.

Депутат Сейму Латвії Айнарс Латковскіс обґрунтував, чому через чотири роки в школах Латвії як друга іноземна мова вивчатиметься не російська, а одна з мов Євросоюзу.

Експерт із питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце говорив про способи захистити українське небо.

Голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський коментував вплив санкцій на економіку Росії і перспективи для України скористатися російськими грішми, замороженими за кордоном.

Кореспондентка каналу Ксенія Смірнова включалася зі Страсбурга, де проходить ювілейна сімдесята сесія Європарламенту.

Була також авторська рубрика шеф-редактора каналу іномовлення Олексія Мацуки про обстріли енергетичної інфраструктури України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY