Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада

30 Листопада 2022
677
30 Листопада 2022
00:28

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
677
Феномен Пригожина, думки ексдепутатів Держдуми Росії та візит Касим-Жомарта Токаєва до Москви.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом».

Про російських зірок говорили у блоці «1+1» із колишньою депутаткою Російської держдуми Марією Максаковою. Вона говорила про недолугість російської естради, зокрема неадекватність і сексуальну орієнтацію Кіркорова. Нагадаємо, Марія Максакова голосувала у 2014 році за «включення» Криму до складу Росії, а у 2013 році — за заборону «пропаганди гомосексуалізму» на території Росію. Згодом вона заявила, що її голосом скористалися проти її волі. Починаючи з першого липня Максакову включали до гостьових студій різних телеканалів-учасників марафону російськомовного іномовлення 27 разів.

З російським журналістом Ігорем Яковенком говорили про створення нової приватної військової компанії у Росії. Він сказав, що створення нової ПВК — спроба створити конкуренцію Євгенію Пригожину. За оцінкою росіянина, це також свідчить, що Путін починає втрачати контроль над ситуацією, оскільки Пригожин створює загрозу не стільки для президента Росії, скільки для офіційних структур, зокрема міністерства оборони. Протягом дня російського журналіста запрошували до гостьових студій «1+1» та каналу іномовлення —  загалом він був в етері марафону 36 хвилин.

Також двічі до блоків різних телеканалів включали генерал-майора запасу СБУ Віктора Ягуна. З ним говорили про ситуацію на фронті. Також про ситуацію на фронті цього дня говорили з експертом Українського інституту майбутнього Іваном Ступаком та воєнними експертами Михайлом Притулою та Сергієм Грабським.

У блоці «Інтера» про протести в Росії говорили з росіянкою, головною редакторкою порталу After Empire Ольгою Курносовою. Під час свого включення вона сказала, що чоловіки більше схильні до депресії у складних обставинах, тому у важкі часи все на собі витягають жінки. Також вони говорили про пропагандистські методички, наративи з яких поширює російська влада.

Про роботу «Пунктів незламності» та організацію роботи всіх служб під час блекауту говорили з радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим. Смірнов регулярно долучається до марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом».

Зі спеціалістом із питань безпеки в Центральній Азії Рустамом Бурнашевим у гостьовій студії каналу іномовлення говорили про співпрацю Росії й Казахстану, а також про візит Касим-Жомарта Токаєва до Москви. Експерт сказав, що Казахстан залишиться сателітом Росії, питання лише в тому, наскільки близькою буде їхня взаємодія та інтеграція.

Нову хвилю прихованої мобілізації в Росії, візит Токаєва до Казахстану та ситуацію з Лукашенком і його рішеннями на міжнародній арені у блоці «Інтера» обговорили з російським опозиціонером Іллею Пономарьовим.

Загалом протягом доби в етер марафону включали десять спікерів-росіян. Усього до гостьових студій різних телеканалів доєднались 35 гостей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
677
Теги:
Читайте також
05.12.2022 23:14
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 020
05.12.2022 00:32
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
744
04.12.2022 09:58
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 103
03.12.2022 00:54
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 361
02.12.2022 00:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
597
30.11.2022 19:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду