Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 листопада

21 Листопада 2022
624
21 Листопада 2022
00:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
624
Амністія для учасників війни в Україні, політичні амбіції Пригожина і доля Навального.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», ICTV/СТБ, «Інтер».

З медіаекспертом Денисом Путінцевим, який також називає себе «продюсером особистостей», у блоці «1+1» говорили про реп-виконавця Дмитра Бамберга (Schokk), який попросив притулку в Росії і підтримує російську агресію проти України. Гість сказав, що російські виконавці, які підтримують війну, та їхні друзі самі не воюють.

З шеф-редактором новин російського видання The Insider Тимуром Олевським у блоці ICTV/СТБ говорили про енергетичний шантаж світу з боку Росії. Він розповів, що Росатом також використовують для шантажу, і сказав, що якби Росія була державою, яка будує нормальні економічні зв’язки, як це було до третього президентського терміна Путіна, таке використання позиції можна було сприймати як конкурентну перевагу. Зазначимо, що третій президентський термін Путіна почався у 2012 році. Проте 2008 року, коли Путін був на чолі російського уряду, Росія вторглася на територію Грузії.

Політолог Михайл Шейтельман говорив у гостьовій студії ICTV/СТБ про Євгена Пригожина, який фактично очолює російську армію, бо саме він призначав командувачем сил вторгнення Сергія Суровікіна. Також Шейтельман сказав, що для Пригожина важливо стати губернатором Ленінградської області, оскільки для нього це шлях нагору. Саме такими амбіціями Пригожина пояснюється те, що штаб вагнерівців відкрили саме у Санкт-Петербурзі. За оцінкою політичного експерта, Пригожин готується до боротьби за Москву, яка може початись після програшу Росії у війні. Розмова із Шейтельманом тривала майже двадцять хвилин.

Ситуацію на передовій цього дня обговорювали з воєнними експертами Марком Баботом, Павлом Нарожним та Олександром Мусієнком. Останнього протягом доби включали двічі — у блоках ICTV/СТБ та «Інтера».

З російською журналісткою Сонею Савіною говорили про статус «учасника спеціальної військової операції» та бажання росіян йти на війну — і те, й інше в РФ використовують як пом’якшувальні обставини у судових процесах. Журналістка разом зі своїми колегами знайшла 80 випадків судових процесів, у яких фігурували учасники війни в Україні: у 64 випадках суд визнав участь у війні як обставину для пом’якшення вироку.

Із директором російської організації «Фонд боротьби з корупцією» Іваном Ждановим говорили про долю Олексія Навального. Розмова з ним тривала 15 хвилин.

З народних депутатів України у марафоні «FreeДом» цього дня були голова постійної делегації України у парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв та голова комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе. З ними говорили про міжнародні відносини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
624
Теги:
Читайте також
21.11.2022 21:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
904
20.11.2022 18:57
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
958
18.11.2022 21:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 370
17.11.2022 23:49
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
872
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
920
16.11.2022 00:50
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду