Монополія «Слуги народу» у марафоні «FreeДом» у вересні посилилась

Монополія «Слуги народу» у марафоні «FreeДом» у вересні посилилась

19 Жовтня 2022
2996
19 Жовтня 2022
11:54

Монополія «Слуги народу» у марафоні «FreeДом» у вересні посилилась

2996
В ефір російськомовного іномовлення у вересні запрошували тільки представників монобільшості, а кількість розмов із ними зросла мало не вдвічі.
Монополія «Слуги народу» у марафоні «FreeДом» у вересні посилилась
Монополія «Слуги народу» у марафоні «FreeДом» у вересні посилилась

У вересні, як і у серпні, в ефірі російськомовного марафону іномовлення «FreeДом» з’являлись народні депутати лише з однієї фракції ­— «Слуга народу». Кількість депутатів, яким давали слово у гостьових студіях і включеннях, зросла з 10 до 13, а кількість розмов із ними — з 20 до 35. Про це йдеться в підсумках моніторингу марафону «FreeДом» за вересень.

Найчастіше — сім разів — в ефір включали «слугу народу» Єгора Чернєва. Чотири рази в ефірі іномовлення був нардеп Юрій Камельчук, який у 2020—2021 роках виступав проти вакцинації та був завсідником телеканалів Медведчука навіть після впровадження санкцій проти них.

Питання монопольної присутності «Слуги народу» у марафоні іномовлення піднімали під час обговорення члени комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. «20 разів в ефірі з’являлися народні депутати, і 20 разів вгадайте від якої політичної партії? Очевидно, від партії “Слуга народу”. Це все, що треба знати про політичну неупередженість, дотримання законів, про політичну незаангажованість, представлення різних політичних точок зору в ефірі телеканалу», — сказав, коментуючи результати дослідження «Детектора медіа», народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир В’ятрович.

Народна депутатка Євгенія Кравчук із «Слуги народу» сказала: «З приводу присутності тих чи інших депутатів: з нашого боку якогось тиску на редакцію, — будь ласка, тільки там вмикайте нас, — немає, не було і не буде, я це вам можу обіцяти. І коли, наприклад, я особисто даю коментарі, то перебуваю в цей час або десь із делегацією за кордоном, я є членом парламентської асамблеї ОБСЄ і парламентської асамблеї Ради Європи, і багато працюю за кордоном. Тому тут треба ще, мабуть, оцінювати цінність спікера, але я погоджуюсь абсолютно, що мають бути представники різних політичних сил… Ці фракції виступають єдиним фронтом за кордоном, бо в нас, у наших делегаціях ми, наприклад, працюємо і з опозицією єдиним фронтом, у нас абсолютний one voice. І так, очевидно, має бути при впливі на аудиторію». У вересні Євгенію Кравчук включали в ефір «FreeДома» тричі.

Більше про ситуацію з телемарафоном російськомовного іномовлення «FreeДом» у вересні читайте в підсумковому матеріалі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2996
Читайте також
19.10.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
3 613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду