Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 вересня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 вересня

22 Вересня 2022
772
22 Вересня 2022
10:12

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 вересня

772
Намагання Росії затягнути війну, мобілізація в Росії, криза в ООН, форсування фейкових референдумів на окупованих територіях.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 вересня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 вересня

У блоці «1+1» експерт із питань міжнародної безпеки Олексій Іжак відзначив намагання Росії домовитись з іншими країнами про постачання зброї і безпілотників та затягнути війну, щоб партнери України під натиском холодної зими передумали активно нам допомагати.

Правозахисник Павло Лисянський говорив про неможливість розслідувати до кінця теракт в Оленівці і про новий теракт в Донецьку, а також про важливість зростання обмінного фонду з російських полонених. За словами Лисянського, тиша навколо обміну наших полонених є необхідною, це справа дуже делікатна, всі мусять це розуміти і не вимагати пояснень.

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов коментував ймовірність переворот у Росії: мовляв, будь-яка імперіалістична війна рано чи пізно переходить у громадянську, і в Росії це станеться.

Виконавча директорка Національної асоціації видобувної промисловості України Ксенія Оринчак охарактеризувала стан української промисловості як дуже важкий: Україна є переважно сировинним постачальником, а велика кількість родовищ опинилися на окупованих або прифронтових територіях. Вона також зауважила, що Росія підривала українську економіку з першого дня незалежності України.

Казахстанська журналістка і телеведуча Дінара Єгеубаєва і політолог Дімаш Альжанов в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» розповіли про своє перебування в Україні, емоції від побаченого і почутого в Ірпені, Бучі, в Києві, про інтерв’ю, яке Дінара взяла в радника голови Офісу президента Михайла Подоляка і заступника міністра юстиції України Олександра Банчука. За словами журналістки, інтерв’ю з політиками Казахстану проходять у дуже закритій атмосфері із униканням будь-яких незручних запитань, натомість з українськими політиками вона відчула повну відкритість і дружнє ставлення.

У денному блоці каналу іномовлення головред Kyiv Post, британський журналіст і дипломат Богдан Нагайло говорив про те, як Росія стала державою-вигнанцем на міжнародній арені, що було дуже помітно на саміті Шанхайської організації співробітництва. А також — про об’єднання Заходу на тлі російської агресії в Україні і майбутні важливі зміни у світовій архітектурі безпеки. У наступному блоці Богдан Нагайло спрогнозував, що з трибуни Генасамблеї ООН в Нью-Йорку міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров говоритиме, як завжди, про наявність в Україні біологічної зброї, про намір України напасти на Росію тощо. Однак, вважає Богдан Нагайло, Лаврову нікого не вдасться обдурити. Також гість застеріг від завищених очікувань від виступу Генсека ООН, який, скоріш за все, говоритиме про загальні речі: голод у світі, досягнення у створенні «зернового коридору», важливість припинення вогню заради збереження життів мирних мешканців і тому подібне.

Офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан коментувала про кризу в ООН, спричинену тим, що член Ради безпеки дозволяє собі вести жорстоку загарбницьку війну на території іншої держави-члена ООН. За її словами, на Генасамблеї ООН члени делегації США не мають наміру бачитись і співпрацювати з делегацією Росії. Про це Андреа Калан говорила і у наступному блоці етеру.

У блоці каналу «Інтер» народна депутатка від «Слуги народу», членкиня української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева розповіла про підготовку міжнародної місії ООН в Ізюм, в якій вона теж братиме участь. А також про те, як негативно ставляться політики в Німеччині до того, що українці говорять про майбутній «Нюрнберг-2». Тому, зазначила Марія Мезенцева, краще використовувати просто слово «трибунал».

У вечірньому блоці каналу іномовлення воєнний експерт Ігор Козій коментував ситуацію на фронті, зазначивши, що мобілізація в Росії вже йде, поки що у прихованому форматі. Почав говорити українською мовою, на прохання ведучого перейшов на російську.

Правозахисниця Віра Ястребова коментувала рішення окупаційної влади терміново провести «референдуми» щодо приєднання до Росії. Експертка пригадала реакцію світу на референдум у Криму: «Світ сказав, що вони цього не визнають, але це не заважало Путіну вісім років переслідувати в Криму етнічних українців та кримських татар і роздавати наші українські землі своїм кремлівським друзям під їх дачі. Така бездіяльність світу і породила цей рецидив. І зараз Путін теж, певне, думає, що світова спільнота обмежиться «занепокоєнням».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
772
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду