Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 вересня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 вересня

20 Вересня 2022
830
20 Вересня 2022
21:46

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 вересня

830
Ситуація на звільнених територіях, імовірність загальної мобілізації в Росії, «подвійні ігри» Віктора Орбана, «пугачовський бунт».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 вересня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 вересня

У ранково-денному, тривалістю десять годин, блоці каналу іномовлення міжнародний президент «Лікарів без кордонів» доктор Крістос Крістоу розповів про роботу організації в Україні, понад шістсот волонтерів, про їх власний потяг-лікарню, яким вивозять людей з прифронтових територій у відносно безпечні західні регіони.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко коментував ситуацію на звільнених територіях Харківщини і розслідування злочинів окупантів. Про розслідування воєнних злочинів на звільненій Харківщині у наступному блоці етеру говорив і начальник Головного управління Нацполіції України в Харківській області Володимир Тимошко.

На думку завідувача сектором Національного інституту стратегічних досліджень Олексія Іжака, Путін не шукає можливості вийти з конфлікту — він досі впевнений, що через важку зиму Європа і Захід припинять підтримувати Україну.

Шефредактор і ведучий програми «Воздух» на російському телеканалі «Дождь» росіянин Дмитро Єловський коментував імовірність загальної мобілізації в Росії. За його словами, без цього Росія не зможе перемогти Україну, але рівень мобілізації буде дуже низьким, тому що більшість суспільства негативно налаштована щодо будь-якої участі у війні.

Про ймовірність загальної мобілізації в Росії говорив і російський адвокат Микола Полозов. Він також порадив, як можна уникнути мобілізації на окупованих територіях, адже це незаконно.

Офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан наголошувала на важливості нинішньої ситуації для ООН: організація повинна показати свою дієвість і змусити всі країни працювати разом, адже війна Росії проти України порушує принципи ООН.

У блоці каналу «Інтер» перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський коментував обстановку в Херсоні.

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь вважає, що світ мусить підготуватись до розвалу Росії зсередини: якщо вчасно не втрутитись у цей процес, у Росії запанує ще більш тоталітарний, навіть дещо окультний режим, зупинити який буде ще складніше. Після успіхів нашої армії на Харківщині позиції Путіна погіршилися, зокрема на саміті Шанхайської організації співробітництва він «мав виправдовуватися перед керівниками Туреччини, Індії і Китаю за свої дії: спочатку він їм казав, що впорається за декілька днів, але все затягнулось настільки, що це вже погано впливає навіть на його колишніх друзів», зауважив експерт.

Британський журналіст і письменник Андрій Остальський розповів про похорон королеви Єлизавети ІІ, докладно прокоментував жалобну процесію і символізм, який її супроводжував.

Політтехнолог і письменник Михайло Шейтельман коментував позбавлення громадян Росії можливості виїхати через кордони країн Балтії на прикладі Алли Пугачової, якій, за його словами, можливо, доведеться після її доволі різких заяв тікати з Росії з дітьми, рятуючись від переслідувань. Шейтельман додав, що «Кремль такого не очікував, вони звикли думати, що Путін найвеличніший росіянин, а виявилось, що є людина більш вагома, ніж він, яка може декількома словами перевернути думки багатьох».

Директор Євразійської демократичної ініціативи Пітер Залмаєв говорив про майбутнє засідання Генасамблеї ООН, де плануються виступи Байдена і Зеленського, і при цьому не буде Путіна.

У блоці групи каналів StarlightMedia Андрій Піонтковський говорив про наближених до Путіна людей, зокрема про бізнесмена Юрія Ковальчука — єдиного, хто звертається до Путіна «на ти» і має на нього вплив. На думку Піонтковського, ймовірно, саме ця людина стоятиме за розробкою схеми м’якого відходу Путіна від влади. Водночас прагнення Росії якомога швидше провести референдуми та приєднати загарбані території України і оголошення Україні офіційної війни зменшить шанси Кремля м’яко відійти від відповідальності, зазначив Піонтковський.

Директор Інституту центральноєвропейської стратегії Дмитро Тужанський докладно розповів про проблеми, які створює Євросоюзу лідер Угорщини Віктор Орбан, і його «подвійні ігри»: зрозумівши, що ЄС може припинити виділяти країні гроші, Орбан почав поводитися по-іншому.

Російський і латвійський режисер документального кіно, кінопродюсер Віталій Манський прокоментував оголошення його в Росії у розшук: «Знайти мене дуже просто, мої контакти є скрізь. Тож оголошення в розшук є не бажанням мене знайти, а бажанням мене не бачити на території Росії». Манський також розповів про свій конфлікт з Микитою Михалковим і своє бачення майбутнього Росії: «Розвал Росії — це історично обумовлений процес, який є незворотнім».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
830
Теги:
Читайте також
20.09.2022 12:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
3 922
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду