У Києві відбудеться презентація нової книги Станіслава Асєєва

У Києві відбудеться презентація нової книги Станіслава Асєєва

8 Травня 2024
436
8 Травня 2024
11:17

У Києві відбудеться презентація нової книги Станіслава Асєєва

436
«Мельхіоровий слон, або Людина, яка думала» — це одночасно й автобіографічний роман, і метафорична історія першого покоління української незалежності на Донбасі.
У Києві відбудеться презентація нової книги Станіслава Асєєва
У Києві відбудеться презентація нової книги Станіслава Асєєва

У Києві 10 травня відбудеться презентація книги «Мельхіоровий слон, або Людина, яка думала» українського письменника, публіциста, правозахисника, військовослужбовця Станіслава Асєєва. 

Про це він повідомив у фейсбуці. 

«Друзі, знову запрошую вас на презентацію книжки “Мельхіоровий слон, або Людина, яка думала” — у п'ятницю, о 18:30, простір PEN Ukraine, вул. Лук'янівська 14а. Я вже у столиці, тож цього разу має все вийти. Модерувати вечір буде журналістка, продюсерка і співзасновниця онлайн-журналу Craft Дарина Анастасьєва. Чекатиму», — написав Асєєв. 

Нагадаємо, що 1 травня журналіст, письменник, колишній в’язень тюрми донецьких бойовиків «Ізоляція», а віднедавна військовослужбовець ЗСУ Станіслав Асєєв зазнав контузії на фронті.

У березні 2024 року стало відомо, що Станіслав Асєєв мобілізувався до лав Збройних сил України у піхотну роту на першій лінії оборони.

У 2017 році Станіслав Асєєв робив репортажі для «Радіо Свобода» з територій, підконтрольних терористичній організації «ДНР». Він підписувався псевдонімом «Станіслав Васін», та одного разу йому не вдалося пройти «перевірку документів». Асєєв зник на початку червня 2017 року на окупованій частині Донеччини. Пізніше з’ясувалося, що його затримали бойовики «ДНР» та звинуватили у шпигунстві.

Асєєв сподівався на звільнення, однак бойовики не включили його до списків для обміну, який відбувся 27 грудня 2017 року.

На початку липня 2018 року стало відомо, що Станіслав Асєєв оголосив голодування.

Після арешту журналіст протягом 28 місяців перебував у концтаборі, став свідком катувань і моральних звірств.

Вийшовши на волю, Станіслав Асєєв видав книгу «“Світлий Шлях”: Історія одного концтабору». Згодом письменник виступив консультантом фільму «Відблиск» Валентина Васяновича, де йдеться про українських військовополонених, а також зіграв у ньому роль співробітника ФСБ.

У вересні 2022 року Асєєв заснував фонд «Ініціатива справедливості» (JIF), що виплачуватиме нагороду за інформацію про російських терористів. 

У листопаді 2022-го книжку Станіслава Асєєва «“Світлий Шлях”: історія одного концтабору» видали англійською мовою. У перекладі вона має назву «The Torture Camp on Paradise Street» («Концтабір на Райській вулиці»).

Читайте також: 

Фото: акаунт Станіслава Асєєва / Х

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
436
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду