Станіслав Асєєв заснував фонд, що допомагатиме шукати російських терористів

Станіслав Асєєв заснував фонд, що допомагатиме шукати російських терористів

24 Вересня 2022
2244
24 Вересня 2022
14:40

Станіслав Асєєв заснував фонд, що допомагатиме шукати російських терористів

2244
Створюючи фонд «Ініціатива справедливості» (JIF), Асєєв брав за приклад американську державну практику виплати винагороди за інформацію про терористів.
Станіслав Асєєв заснував фонд, що допомагатиме шукати російських терористів
Станіслав Асєєв заснував фонд, що допомагатиме шукати російських терористів

Колишній в'язень донецької тюрми «Ізоляція», журналіст і письменник Станіслав Асєєв повідомив, що створив фонд «Ініціатива справедливості» (JIF). Фонд виплачуватиме нагороду за інформацію про російських терористів. 

«Ідея проста: ніхто не може приїхати до України, зґвалтувати її жінок, катувати чоловіків - та поїхати назад до РФ, гадаючи, що йому це минеться, – розповів Асєєв. – Почав думати, як дотягнутись до тих, хто не спить у Києві на дивані, а десь в окупації чи в Росії. За основу взяв американську державну практику виплати винагороди за інформацію про терористів».

Одним із партнерів фонду є Головне управління розвідки Міноборони. «Звісно, що як громадська ініціатива ми не можемо самі реалізовувати придбану інформацію, якщо вона стосується осіб в окупації чи Росії, та будемо оперативно ділитися нею зі спецслужбами», – прокоментував Асєєв.

Для збору коштів фонд запустив PayPal та криптогаманець. «JIF створюється на десятиліття: ми розуміємо, що шукати цих чудовиськ будемо стільки, скільки вони існуватимуть. Але коли Росія дійде до рівня 1990 року, а росіяни стоятимуть у довжелезних чергах за самогоном, проклинаючи вже мертвого Путіна, гроші за цих потвор на сайті будуть для них цілим статком. І починати треба вже зараз», – додав ініціатор фонду.

Нагадаємо, у 2017 році український журналіст Станіслав Асєєв робив репортажі для «Радіо Свобода» з «Донецької народної республіки», яку на той час вже окупували росіяни. Він підписувався псевдонімом, та одного разу йому не вдалося пройти «перевірку документів».

Після арешту журналіст протягом 28 місяців перебував у концтаборі, став свідком катувань і моральних звірств.

Після того, як Станіслав Асєєв вийшов на волю, він видав книгу «"Світлий Шлях": Історія одного концтабору». Згодом письменник виступив консультантом фільму «Відблиск» Валентина Васяновича, де йдеться про українських військовополонених, а також зіграв у ньому роль співробітника ФСБ.

Фото з фейсбук-сторінки Станіслава Асєєва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2244
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду