Михайло Ткач та Станіслав Асєєв стали переможцями рейтингу «Натхнення-2021» від Liga.net

Михайло Ткач та Станіслав Асєєв стали переможцями рейтингу «Натхнення-2021» від Liga.net

30 Грудня 2021
2100

Михайло Ткач та Станіслав Асєєв стали переможцями рейтингу «Натхнення-2021» від Liga.net

2100
Також видання відзначило блогера Тайлера Андерсона, активіста Сергія Стерненка, солістку Go_A Катерину Павленко та інших українців віком до 35 років.
Михайло Ткач та Станіслав Асєєв стали переможцями рейтингу «Натхнення-2021» від Liga.net
Михайло Ткач та Станіслав Асєєв стали переможцями рейтингу «Натхнення-2021» від Liga.net

Керівник відділу журналістських розслідувань «Української правди» Михайло Ткач та письменник, журналіст і колишнній політв'язень Станіслав Асєєв стали переможцями рейтингу «Натхнення-2021» від Liga.net.

Як пояснюють укладачі рейтингу, завдяки роботі Михайла Ткача, який переміг у номінації «Журналіст року», суспільство дізналось, що заступник голови Офісу президента Олег Татаров святкував день народження разом із заступником генпрокурора Олексієм Симоненком, який у грудні 2020-го передав справу Татарова від НАБУ до СБУ.

Також Ткач змусив Зеленського помітно нервувати на пресконференції та пояснювати, чому президент літав на держдачу в Гуті на гвинтокрилах ДСНС.

Читайте також:

Станіслав Асєєв переміг у номінації «Письменник року». У 2021-му він отримав Шевченківську премію за книгу «В ізоляції» – збірку есеїв та репортажів про окупований Донбас (вперше видана у 2018 році).

Блогером року став Олексій Коваленко, який під псевдонімом Тайлер Андерсон створив та веде ютуб-канал Geek Journal про кіно та телебачення.

У 2021 року у нього був конфлікт із 1+1 media. На каналі Geek Journal  вийшов ролик із критикою «1+1» за низьку якість контенту. У відповідь «1+1» відправив YouTube три страйки на Geek Journal та поставив його під загрозу повного блокування. Але після скандалу у соцмережах під хештегом #SaveGeekJournal – відкликав страйки.

Зараз у каналу Тайлера Андерсона понад 100 000 підписників та майже 14,5 млн переглядів.

Музикантом року стала солістка гурту Go_A Катерина Павленко. Гурт представляв Україну на «Євробаченні-2021» та посів п'яте місце, а за підсумками глядацького голосування – друге.

Україномовна пісня «Шум» підкорила музичні платформи Spotify та ITunes, а також зібрала десятки мільйонів переглядів у YouTube, змусивши весь світ говорити про Україну. Також «Шум» став першою піснею українською мовою у світовому чарті Billboard.

Активістом року назвали відеоблогера Сергія Стерненка. У лютому 2021-го його засудили до семи років в'язниці за нібито викрадення у 2015 році ексдепутата проросійської партії Родина Щербича та крадіжку у нього 300 грн. А вже у травні - замінили тюрму на рік випробувального терміну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2100
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду