Європейський дистриб'ютор придбав права на «Відблиск» Васяновича

Європейський дистриб'ютор придбав права на «Відблиск» Васяновича

9 Липня 2021
3042
9 Липня 2021
15:04

Європейський дистриб'ютор придбав права на «Відблиск» Васяновича

3042
Фільм розповість про українського хірурга Сергія, якого російські військові взяли в полон на Донбасі.
Європейський дистриб'ютор придбав права на «Відблиск» Васяновича
Європейський дистриб'ютор придбав права на «Відблиск» Васяновича

Європейський дистриб'ютор New Europe Film Sales (Варшава) придбав права на новий фільм українського режисера Валентина Васяновича «Reflection» («Відблиск»). Про це повідомило міжнародне видання Variety.

Кінопроєкт Васяновича викликав інтерес під час французького кінофестивалю Les Arcs.

Фільм розповість про українського хірурга Сергія, якого російські військові взяли в полон на Донбасі. У полоні він стає свідком жахливих сцен принижень, насильства та байдужості до людського життя. Після звільнення він повертається додому й намагається знайти мету в житті, відновлюючи відносини з дочкою і колишньою дружиною. Він вчиться знову бути людиною, бути батьком і допомагати дочці, яка потребує його любові і підтримки.

«Ми були вражені емоційним і візуальним впливом бачення Валентина. Це фільм, який ви не зможете забути. Я не можу дочекатися, щоб показати це світу», – сказав генеральний директор New Europe Ян Нашевскі.

Нагадаємо, проєкт фільму став переможцем Одинадцятого пітчингу Держкіно. Тоді було заявлено, що бюджет стрічки складає 31,3 млн грн. Держава надала йому 25 млн грн фінансової підтримки (80%). Проєкт також було представлено на пітчингу Одеського кінофестивалю, де він взяв приз від каналу «Україна» в розмірі 60 тис. грн.

Читайте на «Детекторі медіа» інтерв'ю з режисером «Валентин Васянович: Поки є можливість знімати кіно вдома, їхати в Голлівуд не треба».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3042
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду