Депутати Бундестагу засудили своїх колег, які співпрацювали з медіаресурсом Медведчука «Голос Європи»

Депутати Бундестагу засудили своїх колег, які співпрацювали з медіаресурсом Медведчука «Голос Європи»

12 Квітня 2024
771
12 Квітня 2024
09:03

Депутати Бундестагу засудили своїх колег, які співпрацювали з медіаресурсом Медведчука «Голос Європи»

771
Ішлося насамперед про головного кандидата від «Альтернативи для Німеччини» на вибори в Європарламент, а також другого кандидата у списку партії.
Депутати Бундестагу засудили своїх колег, які співпрацювали з медіаресурсом Медведчука «Голос Європи»
Депутати Бундестагу засудили своїх колег, які співпрацювали з медіаресурсом Медведчука «Голос Європи»

Фракції трьох партій коаліційного уряду Німеччини ініціювали спеціальне засідання парламенту країни, де обговорили інформацію, яку оприлюднили чеські медіа. Йшлося насамперед про Максиміліана Кра, головного кандидата від «Альтернативи для Німеччини» («АдН») на вибори в Європарламент, а також про другого кандидата у списку партії — Петра Бистрона, повідомила російська служба «Радіо Свобода».

Обидва правопопулістські політики давали інтерв’ю медіаресурсу «Голос Європи» (Voice of Europe). У березні влада Чехії запровадила санкції проти двох керівників «Голосу Європи», один з яких — підозрюваний в Україні в державній зраді ексдепутат Віктор Медведчук.  За даними газети Denik N, Бисторн, імовірно, отримував гроші від проросійського пропагандистського ресурсу.

Депутати всіх інших фракцій німецького парламенту засудили «АдН» за «близькість до Росії та зраду інтересів Німеччини». Зокрема, представник фракції ХДС Крістоф де Вріс заявив, що чимало депутатів «АдН» працюють в інтересах РФ як за гроші, так і безкоштовно. Депутат наголосив, що «Путін знайшов у Німеччині корисних ідіотів та виконавців».

Від імені «АдН» виступив віцеголова парламентської фракції Штефан Койтер, який назвав звинувачення на адресу Бистрона «полюванням на відьом».

Читайте також:

Нагадаємо, 29 березня спецслужби кількох країн Євросоюзу, зокрема Польщі та Чехії, викрили шпигунську мережу, яку фінансував Кремль і яка використовувала інформаційний сайт Voice-of-Europe.eu. Там публікували проросійські статті, інтерв’ю та коментарі щодо міжнародної ситуації, намагались дискредитувати в очах європейців Україну, а також вплинути на вибори до Європарламенту.

За даними чеської контррозвідки, російську мережу впливу, що базується в центрі Праги й використовує проросійський новинний сайт Voice of Europe, курували обвинувачений в держзраді екснардеп від «ОПЗЖ» Віктор Медведчук та пропагандист і колишній генпродюсер нині забороненого каналу «112 Україна» Артем Марчевський.

Після цього депутати Європарламенту виступили з вимогою розслідувати російську мережу впливу на європейських політиків перед парламентськими виборами 2024 року. 

Зазначимо, що вебсайт Voice of Europe недоступний з 28 березня. Окрім цього, акаунт ресурсу в соцмережі X також не оновлюється від 27 березня. Медведчука, Марчевського та зареєстровану в Чехії медіакомпанію Voice of Europe внесли до санкційного списку Чехії. 

Нещодавно «Детектор медіа» писав про інший пропагандистський вебсайт — Golos.eu, колишній «Голос правди», який публікує блоги, передруки телеграм-дописів та матеріали рупорів російської пропаганди — від Віктора Медведчука до Анатолія Шарія. Про що пише Golos.eu та як там опинилися разом ті, хто веде пропаганду проти України, — читайте тут

Photo by Michael Kappeler / picture alliance via Getty Images

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
771
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду