Мінкульт визнав Національну спілку журналістів критично важливою для економіки

Мінкульт визнав Національну спілку журналістів критично важливою для економіки

8 Квітня 2024
1366
8 Квітня 2024
22:59

Мінкульт визнав Національну спілку журналістів критично важливою для економіки

1366
Наказ про підтвердження НСЖУ статусу організації, критично важливої для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, було підписано 19 січня, але в публічному просторі окремого повідомлення про це не було.
Мінкульт визнав Національну спілку журналістів критично важливою для економіки
Мінкульт визнав Національну спілку журналістів критично важливою для економіки

Міністерство культури та інформаційної політики визнало Національну спілку журналістів України критично важливою для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Це закріплено відповідним наказом міністерства, який тимчасовий виконувач обов’язків міністра Ростислав Карандєєв підписав ще 19 січня.

«Визначити Національну спілку журналістів України (Спілка журналістів, НСЖУ, ідентифікаційний код юридичної особи 00027140) критично важливою для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період», — ідеться в наказі МКІП.

У документі вказано, що Національна спілка журналістів України вважається такою, «що відповідає критеріям, зазначеним у пункті 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76». Згідно з наказом, НСЖУ, зокрема, відповідає такому критерію, як «підприємства, установи та організації, що провадять діяльність в інформаційній сфері, та яким надано статус національного відповідно до законодавства».  

Зазначимо, що окремого повідомлення про визнання НСЖУ «критично важливою для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період» у відкритому інформаційному просторі не було. 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) підтвердило телеканалам, які беруть участь у створенні телемарафону «Єдині новини», статус організацій, критично важливих для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Мінкультури наказами встановило, що ТОВ «Ми — Україна» (телеканал «Ми —Україна»), ТОВ «ТРК "Студія 1+1"» (телеканал «1+1»), ТОВ «МК ТРК» (телеканал ICTV), ПрАТ «Телеканал "Інтер"» (телеканал «Інтер»), державне підприємство «Парламентський телеканал "Рада"» (телеканал «Рада») та АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» відповідають критеріям підприємства, установи та організації, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, і підтвердило цей статус.

Від початку 2024 року, як зазначає «Інтерфакс — Україна», такий статус уже надали представництву Британської телерадіомовної корпорації (ВВС), Українському національному інформаційному агентству «Укрінформ», ТОВ «Новий канал», ТОВ «Старлайт медіа», ТОВ «Телеканал СТБ», ТОВ «Хмарочос медіа», ТОВ «УНІАН ТБ», представництву Deutsche Welle, ПрАТ «ТК "ТЕТ"», ТОВ «ТРК "НБМ"», а також Національній спілці журналістів України та низці інших підприємств, установ та організацій, що перебувають у сфері відання МКІП.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1366
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду