Мінкульт підтвердив телерадіокомпанії «Стерх» статус критично важливої організації

Мінкульт підтвердив телерадіокомпанії «Стерх» статус критично важливої організації

23 Квітня 2024
969
23 Квітня 2024
18:32

Мінкульт підтвердив телерадіокомпанії «Стерх» статус критично важливої організації

969
«Стерх» є дочірнім підприємством ТОВ «Старлайт медіа».
Мінкульт підтвердив телерадіокомпанії «Стерх» статус критично важливої організації
Мінкульт підтвердив телерадіокомпанії «Стерх» статус критично важливої організації

Міністерство культури та інформаційної політики визнало телерадіокомпанію «Стерх» (Дніпро) критично важливою для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Про це свідчить відповідний наказ №303, опублікований на сайті відомства.

«Підтвердити дочірньому підприємству "Телерадіокомпанія "Стерх" Товариства з обмеженою відповідальність "Старлайт Медіа" статус критично важливого підприємства, установи, організації для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період», — ідеться в документі.

Нагадаємо, 8 квітня стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) підтвердило телеканалам, які беруть участь у створенні телемарафону «Єдині новини», статус організацій, критично важливих для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Цього ж дня на сайті міністерства оприлюднили наказ про затвердження такого статусу Національній спілці журналістів України.  

Від початку 2024 року критично важливою організацією визнали представництво Британської телерадіомовної корпорації (ВВС), Українське національне інформагентство «Укрінформ», парламентський телеканал «Рада», ТОВ «Новий канал», ТОВ «Старлайт медіа», ТОВ «Телеканал СТБ», ТОВ «Хмарочос медіа», ТОВ «УНІАН ТБ», представництво Deutsche Welle, ПрАТ «ТК "ТЕТ"», ТОВ «ТРК "НБМ"», ТОВ «Кінокіт» та низку інших підприємств, установ та організацій.

У січні в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю «Інтерфаксу» заявив, що бронювання військовозобов'язаних діячів культури, які не є працівниками стратегічних організацій, не відбувається. Водночас у кожному закладі культури та інформаційної сфери, який належить до стратегічного напряму, забезпечили бронювання 50% військовозобов'язаних.

За інформацією Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП) статус заброньованих по всій країні отримали лише 1150 працівників сфери культури і трохи більше 700 медійників. 

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
969
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду