Мінкульт підтвердив компанії «Кінокіт» статус критично важливої організації в особливий період

Мінкульт підтвердив компанії «Кінокіт» статус критично важливої організації в особливий період

20 Березня 2024
1437
20 Березня 2024
18:33

Мінкульт підтвердив компанії «Кінокіт» статус критично важливої організації в особливий період

1437
Раніше в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю «Інтерфаксу» заявив, що відомство забезпечило бронювання 50% військовозобов'язаних у кожному закладі культури та інформаційної сфери, який належить до стратегічного напряму.
Мінкульт підтвердив компанії «Кінокіт» статус критично важливої організації в особливий період
Мінкульт підтвердив компанії «Кінокіт» статус критично важливої організації в особливий період

Міністерство культури та інформаційної політики України підтвердило ТОВ «Кінокіт» статус критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Про це свідчить наказ №196 від 15 березня, опублікований на офіційному сайті відомства. 

МКІП встановило, що «Кінокіт» відповідає критеріям підприємства, установи та організації, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

У січні в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю «Інтерфаксу» заявив, що бронювання військовозобов'язаних діячів культури, які не є працівниками стратегічних організацій, не відбувається. Водночас у кожному закладі культури та інформаційної сфери, який належить до стратегічного напряму, забезпечили бронювання 50% військовозобов'язаних.

Станом на початок лютого 2024 року в Україні було 143 організації у сфері культури та інформаційної політики з відповідним статусом. Зокрема, у лютому 2024 року його також затвердили парламентському телеканалу «Рада».

Нагадаємо, 2 січня парламентський телеканал «Рада» уклав нову угоду на створення телепродукту для марафону «Єдині новини» на 2024 рік на 104,9 млн гривень з компанією «Кінокіт». Як свідчить інформація із сайту телеканалу, «Кінокіт» перемогла в мистецькому конкурсі на виробництво телемарафону, який парламентський канал оголосив 24 листопада 2023 року.

За даними журналістів Bihus.Info, компанія «Кінокіт» пов’язана з колишнім заступником голови Офісу Президента Кирилом Тимошенком. Співвласниками компанії «Кінокіт» є колишній генпродюсер «1+1» Володимир Оселедчик та акторка з Одеси Юлія Дроздова. Обоє пов'язані з Українською кіношколою, яку заснувала дружина Кирила Тимошенка — Альона Тимошенко (Оселедчик є лектором, а Дроздова там навчалась). 25 січня 2023 року Кирило Тимошенко звільнився з посади заступника керівника Офісу Президента.

Нещодавно розслідувачі Bihus.Info також з'ясували, що Юлія Дроздова, власниця компанії «Кінокіт», була юридичною радницею фірми Тімура Міндіча — колишнього бізнес-партнера Володимира Зеленського.  Сама Дроздова на запитання, чи має стосунок Тімур Міндіч до компанії «Кінокіт», повідомила: «Я надаю юридичні послуги з 2020 року, в тому числі для Meylor Global та інших клієнтів. Ні Тімур, ні жодна інша особа не має впливу на діяльність ТОВ “Кінокіт”».

Компанія «Кінокіт» виробляє контент для телеканалу «Рада» з кінця 2021 року. Загалом за останні три роки компанія «Кінокіт» уже підписала угод із державним телеканалом «Рада» на понад 350 млн гривень.

За даними моніторингу «Детектора медіа», у жовтні–грудні 2022 року державний канал «Рада» був лідером з виробництва політичного піару серед каналів телемарафону, а у березні–вересні 2022-го Кирило Тимошенко разом з іншими працівниками Офісу Президента Андрієм Єрмаком та Михайлом Подоляком значно випередили інших політиків за кількістю піару, отриманого в ефірі телемарафону, зокрема й телеканалу «Рада».

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1437
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду