Захищаючи Україну, загинув журналіст з Житомирщини Володимир Петренко

Захищаючи Україну, загинув журналіст з Житомирщини Володимир Петренко

1 Березня 2024
1255
1 Березня 2024
17:30

Захищаючи Україну, загинув журналіст з Житомирщини Володимир Петренко

1255
До повномасштабного вторгнення Володимир працював редактором «Полісся. today», у малинській бібліотеці, займався волонтерством та музикою.
Захищаючи Україну, загинув журналіст з Житомирщини Володимир Петренко
Захищаючи Україну, загинув журналіст з Житомирщини Володимир Петренко

На фронті загинув колишній редактор житомирського видання «Полісся. today» Володимир Петренко. Це сталося 22 лютого 2024 року біля села Синьківка Купʼянського району Харківщини під час російського мінометного обстрілу, повідомляє Інститут масової інформації.

Володимир Петренко народився 21 червня 1992 року в місті Малин Житомирської області. Його мама — відома в місті журналістка Ніна Петренко.

У 2014 році Володимир закінчив Український державний університет ім. М. Драгоманова, здобувши фах із видавничої справи та редагування. Деякий час працював кореспондентом у редакції газети «Малинські новини». 

Займався волонтерством, допомагав дітям-сиротам, учасникам АТО/ООС, тим, хто боровся з важкою хворобою. Благодійні акції висвітлював також на сайті «Полісся.today». 

Останні роки працював у Малинській центральній публічній бібліотеці, вів розмовний клуб «Говоримо українською». Брав активну участь у місцевих заходах, був учасником духового оркестру «Малин», із яким неодноразово виступав до останнього часу.

Колеги Володимира, журналісти «Полісся.today», розповіли, що його з дитинства вирізняв спокійний характер, виваженість та гострий розум. Він любив пізнавати нове, багато читав, а також захоплювався музикою. 

До лав ЗСУ Володимир був мобілізований у грудні 2023 року. Після навчального центру потрапив на Купʼянський напрямок, де служив у механізованій роті.

«Він до останнього подиху залишався вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Ми пишаємося мужністю, сміливістю та силою духу нашого колеги. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті врівноваженим, щирим, добрим другом, який завжди був готовий підставити плече підтримки», — написали колеги Володимира з видання «Полісся.today».

Володимира Петренка поховали 29 лютого в Малині.

За даними Інституту масової інформації, Володимир Петренко став 72-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України. За верифікованими даними НСЖУ та Міжнародної федерації журналістів, під час широкомасштабного вторгнення РФ в Україну загинуло 56 представників медіа, які мобілізувалися для захисту України до лав Сил оборони.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним та близьким Володимира Петренка.

Раніше ми повідомляли про те, що на фронті загинув військовослужбовець та колишній режисер монтажу на телеканалі XSport Антон Яковенко.

Фото: «Полісся.today»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1255
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду