Журналіст Євген Спірін долучився до лав Нацгвардії

Журналіст Євген Спірін долучився до лав Нацгвардії

18 Березня 2024
1155
18 Березня 2024
12:37

Журналіст Євген Спірін долучився до лав Нацгвардії

1155
У коментарі «ДМ» Спірін повідомив, що вже припинив співпрацю з агенцією «Або», але має намір долучитися до проєкту «Дикий Схід».
Журналіст Євген Спірін долучився до лав Нацгвардії
Журналіст Євген Спірін долучився до лав Нацгвардії

Журналіст, координатор проєктів «Меморіал» та «Свої.City» від Агенції медійного росту «Або» Євген Спірін повідомив, що долучається до лав Національної гвардії. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Традиція раз на 20 років йти служити. 2004/2024. Привіт, Нацгвардіє», — написав Євген.

У коментарі «Детектору медіа» Спірін розповів, що вже припинив співпрацю з агенцією «Або».

Натомість він має намір долучитися до проєкту «Дикий Схід», авторкою якого є журналістка Юлія Найдиш. За словами Євгена, це ютуб-проєкт, присвячений Донеччині та Луганщині і деміфологізації радянщини, який міститиме антифейки та антиміфи, а також інтерв'ю.

«Сподіваюсь, зможу після навчального центру бути в ньому редактором», — сказав Спірін.

У коментарі ІМІ Спірін розповів, що взяв скерування в медичну роту бригади «Буревій». Він пояснив, що обрав Нацгвардію, яка підпорядковується Міністерству внутрішніх справ, адже в 2000-х роках уже служив у міліції.

Нагадаємо, в листопаді 2023 року журналіст Євген Спірін повідомив, що йде працювати в Агенцію медійного росту «Або», де вестиме два проєкти — платформу «Меморіал: вбиті росією» та онлайн-журнал «Свої.City»

У червні 2023 року Євген Спірін, який протягом трьох років обіймав посаду головного редактора «Бабеля», покинув видання.

У серпні він долучився до проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях». Але після тримісячного випробувального терміну не став продовжувати співпрацю з медіа.

У 2014 році Євген Спірін переїхав до Києва і став кореспондентом «Громадського». Згодом працював на Суспільному. 

У серпні 2022 року Спірін став лауреатом спеціальної відзнаки від Фундації «Суспільність» та учасників програми «Хаб медіа мобільності» «За відстоювання професійних цінностей в особливих умовах». 

Проєкт «Дикий Схід» для мешканців тимчасово окупованих Росією територій запустили в січні 2023 року.  Авторка проєкту, журналістка Юлія Найдиш, має намір «розказувати Сходу про Україну, а Україні про Схід», використовуючи телеграм-канал і різні відеоформати.

Фото: фейсбук Євгена Спіріна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1155
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду