Ведучий телемарафону Орест Дрималовський доєднався до лав ЗСУ

Ведучий телемарафону Орест Дрималовський доєднався до лав ЗСУ

2 Лютого 2024
7974
2 Лютого 2024
17:02

Ведучий телемарафону Орест Дрималовський доєднався до лав ЗСУ

7974
Найближчим часом медійник відправляється до навчального центру ДШВ, де пройде курс базової військової підготовки.
Ведучий телемарафону Орест Дрималовський доєднався до лав ЗСУ
Ведучий телемарафону Орест Дрималовський доєднався до лав ЗСУ

Журналіст і телеведучий Орест Дрималовський іде захищати Україну. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», сказавши, що це був його останній ефір перед мобілізацією до ЗСУ. 

«Настав час і мені змінити звичне місце роботи, цю улюблену студію, на військову форму. Вже з наступного тижня розпочну свій новий шлях. Хочу подякувати вам, глядачам “Вікон СТБ” і “Фактів ICTV”, що залишаєтеся з нами. Прошу вас вірити у Збройні сили, допомагати їм і ставати до лав ЗСУ. Іншого шляху до перемоги немає», — звернувся до українців Орест. 

У коментарі «Детектору медіа» він повідомив, що отримав повістку і, будучи давно морально готовим до цього, поїхав до Львова, де стоїть на обліку в ТЦК, та пройшов усі етапи перед мобілізацією. Де саме  Дрималовський буде проходити службу, він поки не знає. «Наразі їду у навчальний центр ДШВ, де пройду курс базової військової підготовки. А вже опісля — призначення у конкретний підрозділ», — розповів телеведучий.

На його думку, кожен чоловік мобілізаційного віку має бути готовим, що рано чи пізно йому доведеться взяти до рук зброю і стати на захист України. В Ореста, каже він, багато друзів, які вже у війську. Також служать його двоюрідні брати та колеги-редактори — Олексій Висоцький і Андрій Сміян.

Також ведучий каже, що не може уявити своє життя в еміграції та бачить своє майбутнє лише в Україні. Він хоче, щоб тут була його родина та майбутні діти. А задля цього треба зберегти державу, тож він вважає, що піти у військо під час повномасштабної війни — це обов’язок кожного чоловіка. 

Орест Дрималовський у журналістиці з 2015 року. Вчився у Львівському національному університеті імені Івана Франка, працював у кількох львівських інтернет-виданнях. У 2019-му став кореспондентом новин львівського телеканалу «Перший Західний». Згодом ― ведучим програми «Очі» на цьому ж телеканалі. Влітку 2020-го Орест переїхав до Києва і став кореспондентом на СТБ. У вересні 2021 року почав вести денні «Вікна-новини» на СТБ. 

Раніше ми повідомляли про те, що журналістка, ведуча Radio NV Алла Кошляк служить у 47-ій бригаді «Маґура» у складі Сухопутних військ ЗСУ. 

Також до лав Збройних сил України долучились журналіст і ведучий каналу «Еспресо» Єгор Чечеринда, ведучий телеканалу «Прямий» та «Радіо Київ» Валерій Калниш,  воєнний кореспондент телеканалу «Прямий» Сергій Окішев, головний редактор «Новинарні» Дмитро Лиховій та багато інших медійників.

Фото: Орест Дрималовський / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7974
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду