Телеканал «Еспресо: Біла Церква» став доступним у Т2

Телеканал «Еспресо: Біла Церква» став доступним у Т2

23 Лютого 2024
2317
23 Лютого 2024
20:01

Телеканал «Еспресо: Біла Церква» став доступним у Т2

2317
23 лютого телеканал розпочав мовлення в цифровому ефірі Білої Церкви.
Телеканал «Еспресо: Біла Церква» став доступним у Т2
Телеканал «Еспресо: Біла Церква» став доступним у Т2

Телеканал «Еспресо: Біла Церква» став доступним у Т2, про що повідомив «Детектор медіа» пресрелізом.

За рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, телеканал «Еспресо: Біла Церква» отримав цифрову регіональну ліцензію на мовлення у Білій Церкві наприкінці 2023 року. Відтоді канал готувався запустити щоденні новини для мешканців Білоцерківщини в мережі Т2. 

Радіус мовлення «Еспресо: Біла Церква» становить понад 30 км і покриватиме територію з майже 290-тисячним населенням. Окрім Білої Церкви, місцеві новини тепер дивитимуться мешканці Трушків, Володарки, Таращі, Узина, Гребінок, Сквири, Рокитного та інших міст регіону. 

«Еспресо: Біла Церква» вже транслюється у форматі аналогового мовлення та  виходить в усіх кабельних мережах міста.

Канал доступний на різних платформах, включаючи офіційний вебсайт телеканалу, сторінки в соціальних мережах, а також YouTube-канал. 

Керівницею «Еспресо: Біла Церква» є Катерина Головіна.

Телеканал «Еспресо: Біла Церква» розпочав мовлення 17 липня 2020 року і за останні три роки посів лідерські позиції у місті.

У квітні 2022 телеканал «Еспресо» був незаконно відключений від мережі Т2.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що у грудні 2022-го головна редакторка «Еспресо: Біла Церква» Катерина Головіна отримала нагрудний знак командувача Збройних сил України «За службу та звитягу» III ступеня. Також грамоти були вручені команді каналу.

Читайте також:

Нагадаємо, 4 квітня2022-го Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового етеру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

9 травня Держспецзв'язку повідомила «ДМ», що причина вимкнення каналів — виконання рішення РНБО про трансляцію спільного марафону.

Керівник управління інформаційного забезпечення Апарату РНБО Володимир Звєрєв заявив, що у рішенні Радбезу немає жодної інформації про вимкнення каналів.

Міністерство культури та інформаційної політики України у відповідь на запит «ДМ» повідомило, що вимкнення каналів з цифрового етеру не належить до його повноважень.

На думку радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, канали з так званого пулу Петра Порошенка (5 канал, Прямий та «Еспресо»вимкнули з цифрового ефіру, тому що вони несуть шкоду через «нарцисизм» експрезидента.

5 канал і Прямий подали до суду на КРРТ і Держспецзв’язку через відключення каналів від цифрового ефіру. 

У липні петиція на сайті Кабінету міністрів України про повернення в цифровий етер «Еспресо», 5 каналу та Прямого набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Відповідь за підписом прем’єр-міністра Дениса Шмигаля було опубліковано 15 серпня. Уряд переадресував порушені у петиції питання Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації, а також Міністерству культури та інформаційної політики.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2317
Читайте також
14.11.2023 11:48
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду