Команда українсько-польського документального фільму «Дівія» презентувала другий тизер

Команда українсько-польського документального фільму «Дівія» презентувала другий тизер

6 Лютого 2024
816
6 Лютого 2024
16:17

Команда українсько-польського документального фільму «Дівія» презентувала другий тизер

816
Завершення виробництва картини про вплив повномасштабної війни на природу України заплановано на кінець цього року.
Команда українсько-польського документального фільму «Дівія» презентувала другий тизер
Команда українсько-польського документального фільму «Дівія» презентувала другий тизер

Режисер Дмитро Грешко та члени його команди, разом із якою він працює над створенням документального фільму «Дівія», презентували другий тизер стрічки, про що повідомили «Детектор медіа» пресрелізом.

Документальна картина-спостереження «Дівія» присвячена впливу повномасштабного російського вторгнення на природу України. «Цей фільм стане частиною боротьби нашої держави за притягнення Росії до відповідальності за спричинену шкоду довкіллю», — наголошують кінематографісти у пресрелізі.

 

Документальний фільм «Дівія» — проєкт спільного виробництва України та Польщі, ідея створення якого належить режисеру Дмитру Грешку. З українського боку продюсеркою виступила Поліна Герман (UP UA Studio), яка створює разом із Грешком уже третій проєкт. Польський продюсер картини — Гліб Лук’янець (Gogol Film).

Наразі стрічка перебуває на стадії постпродакшену, завершення виробництва заплановано на кінець 2024 року.

Проєкт «Дівія» отримав підтримку Польського інституту кіномистецтва, а виробництво відбувається за фінансової підтримки Film Boost спільно з Deutsche Filmakademie та Docudays UA, грантової програми Української кіноакадемії у співпраці з Netflix, Emergency Support Initiative by Kyiv Biennial, Göteborg Film Fund, Polish Film Institute, Prague Civil Society та за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Також партнером проєкту, за сприяння Baltic to Black Sea Documentary Network — B2B Doc, стала шведська кінокомпанія Tint Post. Вона відома номінованими на шість премій «Оскар» стрічками «Шпигун, вийди геть!» і «Трикутник смутку». Кінокомпанія зобов'язалася забезпечити фільм «Дівія» послугами кольорокорекції та грейдінгу на етапі фінального постпродакшену, уточнюють у пресрелізі.

Крім цього, наразі команда «Дівії» веде переговори з двічі лауреатом премії «Греммі» британським композитором та саундпродюсером Семом Слейтером, відомим завдяки серіалу «Чорнобиль», грі «Battlefield 2042» та фільму «Джокер». Українські кінематографісти мають намір залучити його в ролі композитора фільму.

Насамкінець свого повідомлення творці «Дівії» інформують, що з 23 лютого в Берліні відкриється виставка «Київська переніале», яку організували куратори Kyiv Biennial, де буде представлено 20-хвилинне відео з кадрами з фільму «Дівія», які відібрав режисер спеціально для виставки. Виставка триватиме до червня цього року.

Читайте також:

Нагадаємо, у січні 2023-го документаліст Дмитро Грешко презентував перший тизер своєї майбутньої картини «Дівія». Зйомки тизеру відбулись на території Київської, Донецької та Харківської областей уже після деокупації. На кадрах — понівечена природа та інші прикрі сліди перебування російських окупантів.

Розробка проєкту розпочалась у 2021 році. Тоді в роботі була ідея показати згубний вплив українського суспільства та індустріалізації на природу. Після початку повномасштабного вторгнення росіян автори вирішили зосередитися на дослідженні тої колосальної шкоди, якої завдають природі в Україні російські окупанти. 

Фото: фейсбук-сторінка фільму «Дівія»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
816
Читайте також
12.01.2024 13:00
Ірина Гордійчук
для «Детектора медіа»
5 450
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду