Unifrance: У 2023 році французьке кіно поза межами Франції найактивніше дивились у Росії

Unifrance: У 2023 році французьке кіно поза межами Франції найактивніше дивились у Росії

18 Січня 2024
1022
18 Січня 2024
15:07

Unifrance: У 2023 році французьке кіно поза межами Франції найактивніше дивились у Росії

1022
Після початку повномасштабної війни РФ проти України у ЄС не заборонили експорт кінофільмів на російський ринок.
Unifrance: У 2023 році французьке кіно поза межами Франції найактивніше дивились у Росії
Unifrance: У 2023 році французьке кіно поза межами Франції найактивніше дивились у Росії

У 2023 році Росія опинилась на першій сходинці рейтингу країн, де найактивніше дивились французькі фільми у кінопрокаті. Про це свідчать дані звіту організації Unifrance, що надає підтримку та сприяє поширенню французького кіно у світі, повідомило «Суспільне Культура».

За підрахунками Unifrance, протягом минулого року в Росії продали 7,09 млн квитків на стрічки французького виробництва. Це 19% від загальної кількості міжнародних продажів.

Найбільшу популярність серед російських відвідувачів кінотеатрів мала французька анімаційна стрічка «Леді Баг і Супер-Кіт: Пробудження сили» — 3,53 млн квитків.

Попри те, що РФ стала наймасштабнішим міжнародним ринком для французької кінопродукції, прибуток, який у країні-агресорці отримали у 2023-му французькі компанії, виявився не найбільшим. За даними Unifrance, лідерство за кількістю проданих квитків належить Німеччині, яка опинилась на другій сходинці рейтингу. У Німеччині продали 4,21 млн квитків і отримали 34,4 млн євро прибутку. Російські ж кінотеатри згенерували 21,7 млн євро виторгу.

На третьому місці рейтингу країн, населення яких протягом 2023-го найактивніше дивилось кінокартини французького виробництва, — Польща. Тут продали 3,25 млн квитків, заробивши при цьому 13,4 млн євро.

Даних про Україну у звіті Unifrance немає. Крім цього, в компанії зазначають, що підрахунки у звіті можуть бути не остаточними.

У своїй публікації «Суспільне Культура» нагадує, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Європейський Союз не заборонив експорт фільмів на російський ринок, що дає змогу деяким кіностудіям продовжувати співпрацю з дистриб'юторами в РФ.

Читайте також:

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, касові збори художньої стрічки «Ля Палісіада» українського режисера Філіпа Сотниченка після першого прокатного вікенду сягнули 617 512 гривень. За тиждень прокату загалом продали 3883 квитків.

25 січня 2024 року, напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, в український кінопрокат вийде фільм ізраїльського кінорежисера Гая Наттіва «Ґолда». 

У листопаді 2023-го Державне агентство України з питань кіно опублікувало звіт щодо своєї діяльності з 1 січня до 16 жовтня 2023 року. За даними звіту, минулого року українське кіно принесло державі рекордну суму — 31,4 млн грн. Це у 4,5 рази більше, ніж у 2022-му, підрахували журналісти «Forbes Україна».

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1022
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду