Пресслужба артилерійської бригади зняла фільм про Бахмут

Пресслужба артилерійської бригади зняла фільм про Бахмут

21 Лютого 2024
3108
21 Лютого 2024
08:59

Пресслужба артилерійської бригади зняла фільм про Бахмут

3108
Це вже третя документальна стрічка, яку пресслужба 26-ї артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича створила за час широкомасштабного вторгнення.
Пресслужба артилерійської бригади зняла фільм про Бахмут
Пресслужба артилерійської бригади зняла фільм про Бахмут

Пресслужба 26-ї артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича зняла документальний фільм «Бахмут. 26 артилерійська бригада». Про це повідомляється на сторінці військового підрозділу у фейсбуку.  

Анонсували фільм ще на початку лютого, але дата виходу вже була визначена. Її презентували до десятої річниці російсько-української війни, а також напередодні річниці одного з найжахливіших днів в історії сучасної Європи — повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. 

Стрічка складається з двох частин. Перша називається «Капеланське служіння» і розповідає про капеланів та їхню місію у воєнному Бахмуті. Напередодні різдвяних свят 2022 року вони допомагали цивільному населенню, яке залишилося в місті. Опікувалися тими ділянками, куди вже не могли потрапити волонтери. У самому місті тоді залишалося близько 6 тисяч мирних жителів, 200 із яких — діти. Також капелани підтримували розвідників 26-ї бригади.

Друга частина фільму — «Артилерійська розвідка» — присвячена роботі спостережного пункту розвідки бригади, який виявляв ворожі цілі та коригував вогонь. Розвідники розповідають про специфіку своєї роботи в той час та діляться враженнями. Один з найважчих періодів, кажуть вони, був тоді, коли відбувалися авіаційні та артилерійські обстріли одночасно. Тоді доводилося думати не тільки про побратимів, але й надавати медичну допомогу цивільному населенню.

Як розповів керівник пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков, це вже 18-й документальний фільм, який медійний підрозділ бригади зняв, починаючи з 2018 року, і третій — з початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляв «Детектор медіа», українська стрічка «20 днів у Маріуполі» отримала премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) в категорії «Найкращий документальний фільм».

Фото: кадр з фільму «Бахмут. 26 артилерійська бригада»


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3108
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду