Американські кінокритики визнали найкращим фільмом «Оппенгеймер»

Американські кінокритики визнали найкращим фільмом «Оппенгеймер»

15 Січня 2024
2666
15 Січня 2024
16:00

Американські кінокритики визнали найкращим фільмом «Оппенгеймер»

2666
Другою стрічкою за кількістю нагород Critics Choice Movie Awards стала «Барбі».
Американські кінокритики визнали найкращим фільмом «Оппенгеймер»
Американські кінокритики визнали найкращим фільмом «Оппенгеймер»

Асоціація телекінокритиків США оголосила переможців премії Critics Choice Movie Awards («Вибір критиків») за досягнення в кінематографії. Про це повідомляє Variety. Тріумфаторами на 29-ій церемонії нагородження премією стали фільми «Оппенгеймер» Крістофера Нолана та «Барбі» Ґрети Ґервіґ.

«Оппенгеймер» переміг у восьми номінаціях: «Найкращий фільм», «Найкраща чоловіча роль другого плану» (Роберт Дауні-молодший), «Найкращий акторський ансамбль», «Найкращий режисер», «Найкраща операторська робота», «Найкращий монтаж», «Найкращі візуальні ефекти» та «Найкращий оригінальний саундтрек».

Володарі нагороди за найкращий фільм Critics Choice Awards — американський продюсер Чарльз Ровен, британська продюсерка Емма Томас і британський режисер Крістофер Нолан — під час 29-ї церемонії «Вибір критиків» у Санта-Моніці (США, Каліфорнія) 14 січня 2024 року. Фото: AFP

«Барбі» здобула нагороди у шести категоріях: «Найкращий оригінальний сценарій», «Найкраща робота художника-постановника», «Найкращий дизайн костюмів», «Найкращий грим», «Найкраща комедія» та «Найкраща пісня».

Ґрета Ґервіґ і Марґо Роббі отримують нагороду Critics Choice Awards за фільм «Барбі» на 29-ій церемонії «Вибір критиків» у Санта-Моніці (США, Каліфорнія) 14 січня 2024 року. Critics Choice Awards. Фото: Кевін Вінтер / Getty Images

Нагороди за виконання головних чоловічої та жіночої ролей здобули Пол Джаматті («Залишені») та Емма Стоун («Бідолахи»).

Найкращим фільмом іноземною мовою Асоціація кінокритиків визнала стрічку «Анатомія падіння».

У категорії «Найкращий драматичний серіал» перемогли «Спадкоємці», а «Ведмідь» названий найкращим комедійним серіалом.

Найкращим серіалом іноземною мовою став «Люпен».

Раніше повідомлялося, що 8 січня 2024 року в Лос-Анджелесі відбулася 81-ша церемонія вручення премії «Золотий глобус» Голлівудської асоціації іноземної преси. У багатьох основних категоріях — «Найкраща драма», «Найкраща чоловіча роль», «Найкраща чоловіча роль другого плану», «Найкраща оригінальна музика» — відзнаки здобув фільм «Оппенгеймер» Крістофера Нолана, якому драма принесла ще й перший режисерський «Золотий глобус».

Фото: Christopher Polk / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2666
Читайте також
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду