Мер Вознесенська назвав видання НикВести «жовтою пресою» через матеріал про його доходи

Мер Вознесенська назвав видання НикВести «жовтою пресою» через матеріал про його доходи

11 Квітня 2024
729
11 Квітня 2024
15:41

Мер Вознесенська назвав видання НикВести «жовтою пресою» через матеріал про його доходи

729
Журналісти здивовані такою реакцією, адже опублікували лише новину про звичайну декларацію посадовця — «без критики та прискіпливого висвітлення».
Мер Вознесенська назвав видання НикВести «жовтою пресою» через матеріал про його доходи
Мер Вознесенська назвав видання НикВести «жовтою пресою» через матеріал про його доходи

Міський голова Вознесенська Миколаївської області Євгеній Величко назвав онлайн-медіа «НикВести» «жовтою пресою». Такою була його реакція на опублікований в медіа матеріал, у якому йшлося про майно і доходи мера за минулий рік.

До того ж політик відмовив журналістці видання Юлії Бойченко в коментарі щодо участі міста в Програмі розвитку ООН і висловив невдоволення публікацією його декларації у «НикВести».

Журналісти записали розмову та опублікували її на сайті видання, повідомляє Інститут масової інформації. 

У середу, 10 квітня, «НикВести» намагалися отримати коментар Євгенія Величка, щоб дізнатися, яку суму коштів отримало місто за Програмою розвитку ООН, та які проєкти реалізовуватимуть у Вознесенську.

«Так ви намагаєтеся записувати щось про нас. Навіщо мені ще щось показувати? Ви чудово працюєте як “жовта преса”. Навіщо вам наш коментар? Я бачив, ви там писали про мою декларацію, якщо не помиляюсь. Виписували в якомусь дурному тоні. Мені дуже не сподобалось. Ви не тільки про мене писали, ще й писали про деяких колег», — сказав очільник Вознесенська. 

Журналістка намагалася поставити Євгенію Величку уточнювальне запитання, чи остаточно відмовляється він надавати коментар виданню, але той, не дослухавши питання, поклав слухавку.

Головна редакторка «НикВести» Катерина Середа прокоментувала інцидент на своїй фейсбук-сторінці.

«Кожного разу, коли якийсь посадовець називає нас “жовтою пресою”, коли йому “дуже не сподобалось” те, що про нього написали, я розумію, що “НикВести” рухаються в правильному напрямку. А ми ж ще навіть до критики й прискіпливого висвітлення не дійшли. Поки що була звичайна новина про звичайну декларацію посадовця, а вже така реакція», — написала Катерина Середа.

Раніше повідомлялось про те, що у Хмельницьку обласну адміністрацію не пустили журналістку та оператора місцевого медіа «Жар.Info», які хотіли отримати коментар заступника голови ОВА. 

Також ми писали про те, що на Рівненщині перед судом постане житель обласного центру, який підкинув поховальний вінок під двері журналіста. 

Фото: НикВести

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
729
Читайте також
30.11.2023 10:00
Іван Верстюк
для «Детектора медіа»
2 694
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду