ПАРЄ закликала членів Ради Європи підтримувати українських журналістів

ПАРЄ закликала членів Ради Європи підтримувати українських журналістів

26 Січня 2024
624
26 Січня 2024
14:13

ПАРЄ закликала членів Ради Європи підтримувати українських журналістів

624
Представники 49 країн проголосували за ухвалення резолюції «Гарантування свободи медіа та безпеки журналістів: зобов'язання держав-членів».
ПАРЄ закликала членів Ради Європи підтримувати українських журналістів
ПАРЄ закликала членів Ради Європи підтримувати українських журналістів

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію, у якій, зокрема, закликає держави, що мають членство в Раді Європи, надавати підтримку українським медіа. Про це написало агентство «Інтерфакс-Україна», посилаючись на повідомлення членкині постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, заступниці голови фракції «Слуга народу» Євгенії Кравчук.

«Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Гарантування свободи медіа та безпеки журналістів: зобов'язання держав-членів" — 49 голосів "за". Резолюція підкреслює, що війна в Україні викликала серйозну стурбованість у сфері медіа: журналісти, які висвітлюють найбільший конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, ставлять під загрозу свою власну безпеку. Асамблея закликала держави-члени Ради Європи надавати підтримку українським медіа та допомогу журналістам з України», — йдеться в дописі Кравчук.

За словами парламентарки, у пояснювальному меморандумі до документа відзначили успішну роботу Суспільного.

«Наше Суспільне отримало підтримку від своїх європейських колег для забезпечення його доступності на всій території України в умовах війни. Telegram-канал Суспільного за час війни зріс із 40 тисяч до 1,2 мільйона підписників», — зазначила Кравчук.

Крім того, за її словами, в резолюції окремо згадали про діяльність українського проєкту «The Reckoning Project: Ukraine Testifies» («Свідчить Україна»). Учасники проєкту фіксують та збирають свідчення постраждалих від російської окупації, докладаючи зусиль, щоб голоси жертв могли бути почуті в судах. Місія проєкту — «вийти за межі “сенсаційних новин” та надати контекст російським злочинам».

Як раніше писав «Детектор медіа», Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, яка закликає країни-члени визнати депортацію українських дітей Росією геноцидом українського народу.

Члена української делегації ПАРЄ, народного депутата з фракції «Європейська солідарність» Олексія Гончаренка обрали головою Комітету з міграції, біженців та переміщених осіб Парламентської асамблеї Ради Європи.

Парламентська асамблея Ради Європи визнала Росію диктатурою і закликала держави-члени Ради визнати президента РФ Володимира Путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну. 

Джерело фото: фейсбук-сторінка Council of Europe

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
624
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду