Юрій Костюк та Кирило Тимошенко відповідатимуть за інформаційний напрямок в Адміністрації президента

Юрій Костюк та Кирило Тимошенко відповідатимуть за інформаційний напрямок в Адміністрації президента

27 Травня 2019
2743
27 Травня 2019
15:16

Юрій Костюк та Кирило Тимошенко відповідатимуть за інформаційний напрямок в Адміністрації президента

2743
Заступники глави Адміністрації президента Юрій Костюк та Кирило Тимошенко відповідатимуть за інформаційну політику АП та все, що «пов’язано з креативом і комунікаціями». Ірина Побєдоносцева стане главою департаменту інформаційної політики.
Юрій Костюк та Кирило Тимошенко відповідатимуть за інформаційний напрямок в Адміністрації президента
Юрій Костюк та Кирило Тимошенко відповідатимуть за інформаційний напрямок в Адміністрації президента

Про це Юрій Костюк повідомив в інтерв’ю виданню «Новое время».

«Є поточні справи, які стосуються інформаційної політики президента. Але є і дуже великі плани щодо певної інформаційної стратегії держави. Це і зовнішня стратегія, яка буде полягати в тому, щоб в світі знали про Україну як про вільну демократичну країну, яка відкрита до інвестицій та до співпраці. Країну, яка може і буде хорошим партнером, яку знають і не плутають з Росією», – наголосив він.

За його словами, у рамках державної стратегії внутрішня інформаційна політика полягатиме в тому, щоб «об'єднати країну».

«По-друге, це інформаційна війна, яку в Україні, як нам здається, програли. Причому програли не тільки на просторах телебачення, але й в інтернеті, особливо в YouTube», – додав пан Костюк.

Крім того, він зазначив, що по окупованій території у команді президента планують створити окрему стратегію.

«Ми вже зустрічалися і збираємося ще зустрітися з журналістами, які виїхали звідти [з окупованих територій], коли почалася війна. Журналісти, які розуміють не з чуток, не з Facebook, що там відбувається. Тому що у них там залишилися родичі, з якими вони щодня спілкуються, і вони бачать картину не з того, що пишуть в інтернеті», – розповів заступник глави АП.

Він також розповів, що відбір прес-секретаря президента «вже на фінішному етапі».

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив головою своєї Адміністрації Андрія Богдана. Бізнес-партнер Володимира Зеленського по групі компаній «Квартал» Сергій Шефір став першим помічником президента. Кирило Тимошенко, який зробив промо кампанії Зеленського, а також сценарист «Слуги народу» Юрій Костюк призначені заступниками глави адміністрації президента.

Зазначимо, що Кирило Тимошенко є засновником і керівником ТОВ «Гудмедіа». Він же був помічником-консультантом на громадських засадах позафракційного народного депутата Андрія Денисенка. GoodMedia, зокрема, виробляла відеорекламу про досягнення уряду Володимира Гройсмана, ролики на замовлення Міністерства інформаційної політикифільм «Битва за Дніпро»про роль команди Ігоря Коломойського в подіях 2014 року, посткарди для країн-учасниць «Євробачення» тощо. Також його продакшн знімав телефільм «5 днів з Кононенком» про народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка, який показали 5 канал і Прямий канал.

Юрій Костюк писав сценарії до серіалів та фільмів студії «Квартал 95», зокрема «Слуга народу», «Свати 5», «8 перших побачень», «Любов у великому місті 3» тощо.

Фото: «Новое время»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2743
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду