НАЗК розпочало перевірку щодо Кирила Тимошенка через діяльність Goodmedia

НАЗК розпочало перевірку щодо Кирила Тимошенка через діяльність Goodmedia

12 Жовтня 2021
4014
12 Жовтня 2021
09:49

НАЗК розпочало перевірку щодо Кирила Тимошенка через діяльність Goodmedia

4014
Раніше ЗМІ виявили, що компанія дружини Тимошенка була залучена до організації заходів, ініційованих президентом.
НАЗК розпочало перевірку щодо Кирила Тимошенка через діяльність Goodmedia
НАЗК розпочало перевірку щодо Кирила Тимошенка через діяльність Goodmedia

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку щодо конфлікту інтересів у заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка через діяльність компанії Goodmedia. Про це НАЗК повідомило у відповідь на запит видання «Букви».

Компанією Goodmedia керує Альона Тимошенко – дружина заступника голови ОПУ. ЗМІ виявили, що ця компанія стала організатором форуму «Україна 30», ініційованого президентом Володимиром Зеленським.

«Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало в межах повноважень […] моніторинг та контроль за дотриманням Заступником Керівника Офісу Президента України Кирилом Владленовичем Тимошенком вимог законодавства про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів», — йдеться у відповіді НАЗК.

27 вересня видання «Бабель» повідомило, що організатором форуму «Україна 30», ініційованого президентом Володимиром Зеленським, стала приватна компанія Goodmedia.

До весни 2020 року нею керував Кирило Тимошенко, зараз компанію очолює його дружина Олена. Видання зазначає, що Goodmedia стала організатором без конкурсу та отримала мільйони гривень за свої послуги.

Виданню вдалось також з'ясувати, що для деяких спікерів і компаній участь у форумі була платною, наприклад для ДТЕК ВДЕ, яка входить в енергохолдинг олігарха Ріната Ахметова ДТЕК. За інформацією «Бабеля», Goodmedia отримала від компаній Ахметова 3,5 млн грн за участь у форумах «Україна 30. Платіжка» та «Україна 30. Екологія».

У ДТЕК підтвердили, що платили за участь, однак суму не уточнили. Публічно про партнерство із великими компаніями на майданчиках форуму не повідомлялося, спонсори форуму також не розголошувалися.

Кирило Тимошенко заявив, що не вбачає будь-яких порушень у причетності компанії його дружини до організації президентських форумів «Україна 30».

Компанія Goodmedia також займалась створенням піар-фільму про святкування Дня Незалежності «30 років незалежності. За лаштунками». Його поява в етері загальнонаціональних українських телеканалів викликала критику медіаспільноти через підозри у тому, що фільм був примусово нав'язаний каналам Офісом президента.

Фото: sluga-narodu.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4014
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду