Проти Арестовича відкрили нову кримінальну справу

Проти Арестовича відкрили нову кримінальну справу

16 Листопада 2023
5575
16 Листопада 2023
21:33

Проти Арестовича відкрили нову кримінальну справу

5575
Дії позаштатного ексрадника Офісу президента кваліфіковано як завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.
Проти Арестовича відкрили нову кримінальну справу
Проти Арестовича відкрили нову кримінальну справу

За фактом звернення групи народних депутатів щодо неправдивого повідомлення про злочин столичні слідчі розпочали кримінальне провадження, повідомили в Національній поліції.

«Дії громадянина України кваліфіковано як завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення», — зазначають співробітники Нацполіції.

У повідомлені не вказано імені правопорушника, але за інформацією «Української правди», йдеться про колишнього позаштатного радника Офісу президента Олексія Арестовича.

Поліцейські поінформували, що до Шевченківського управління поліції надійшла заява від народних депутатів України щодо можливого вчинення кримінального правопорушення громадянином України, яке полягає у завідомо неправдивому повідомленні про злочин, а саме поданні заяви до Державного бюро розслідувань про вчинення злочину народною депутаткою.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України — завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Нагадаємо,  що 2 червня на одній з вулиць Львова трапився інцидент між неповнолітнім вуличним музикантом з Одеси, що виконував пісню російського рокера Віктора Цоя, та народною депутаткою Наталією Піпою, яка попросила музиканта припинити співати мовою агресора. Хлопець відреагував агресивно і вжив нецензурну лексику. Депутатка написала на нього заяву у поліцію. 27 липня суд у Львові визнав вуличного музиканта винним у дрібному хуліганстві та зробив йому попередження.

Після розголосу в соцмережах на інцидент відреагував Арестович. Він записав звернення російською мовою, у якому підтримав вуличного музиканта, зазначивши, що хлопець мав право співати й не повинен був просити вибачення. Арестович також написав заяву в Державне бюро розслідувань із проханням порушити справу проти Наталії Піпи за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Ще раніше Національна поліція розпочала щодо Арестовича досудове розслідування за поданням заяви від народної депутатки Інни Совсун (фракція «Голос»), яка звернулася до правоохоронних органів  у зв’язку з тим, що Арестович на своїх закритих «психологічних семінарах» називав жінок «істотами», яких «хочеться душити».  

Фото: з відкритих джерел

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5575
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду