«Істоти, яких хочеться душити»: депутатка Совсун написала заяву на Олексія Арестовича через його сексистські висловлювання про жінок

«Істоти, яких хочеться душити»: депутатка Совсун написала заяву на Олексія Арестовича через його сексистські висловлювання про жінок

28 Вересня 2023
2484
28 Вересня 2023
15:24

«Істоти, яких хочеться душити»: депутатка Совсун написала заяву на Олексія Арестовича через його сексистські висловлювання про жінок

2484
На своїх закритих «психологічних семінарах» Арестович казав також, що жінки «повинні дивитися на чоловіка як на ідола» і що вони «неврівноважені», з якими суперечку можна розв’язати матеріально.
«Істоти, яких хочеться душити»: депутатка Совсун написала заяву на Олексія Арестовича через його сексистські висловлювання про жінок
«Істоти, яких хочеться душити»: депутатка Совсун написала заяву на Олексія Арестовича через його сексистські висловлювання про жінок

Народна депутатка від «Голосу» Інна Совсун заявила, що написала заяву до правоохоронних органів на колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича. Він на своїх закритих «психологічних семінарах» називав жінок «істотами», яких «хочеться душити». Про це Совсун повідомила у фейсбуку, передає hromadske.

Вона заявила, що написала заяву до правоохоронних органів про вчинення Олексієм Арестовичем кримінального правопорушення, передбаченого ст. 300 Кримінального кодексу (розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості).

«Зізнаюся, в мене не вистачило нервів подивитися відео цього, кгм, семінару. Але читаючи розшифровку, мені це дуже нагадало про злочини pociян на oкyпoваних територіях. І якщо якийсь учасник цього "семінару" потім спробує задушити жінку, тоді ті, хто постійно запрошував Арестовича на телемарафон, мають знати, що це і їхня відповідальність», — пише Совсун.

Перед тим журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк придбали участь у двох онлайн-семінарах Арестовича. Вони опублікували вирізки з висловлюваннями Арестовича на цих заняттях на своєму ютуб-каналі «Палає».

На вирізках чутно, як ексрадник Офісу президента називає жінок «істотами», яких «хочеться душити». Він зазначив, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність, але, попри це, є «задоволення, яке можна отримати».

«Хлопчики, доки нас дівчатка не чують і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тр*хати, а коли набридне — придушити н*хрін, щоб її ніколи не було», — сказав Арестович, цитує «УП. Життя».

Також ексрадник казав, що жінки «повинні дивитися на чоловіка як на ідола» і вони «неврівноважені», з якими суперечку можна розв’язати матеріально.

«У момент, коли жінка на вас кричить, дряпає, намагається випити всі соки, зробити вас винним і каже: "Скажи хоч що-небудь, сволото!". Що ви повинні робити? Варіантів кілька: відійти подалі, кинути гаманець, сказати "Іди, купи собі все, що хочеш". Варіант два — обійняти її мовчки. І варіант три — обійняти й тр*хати», — заявив він.

Опубліковані уривки викликали хвилю обурення в соцмережах. Під відео на каналі «Палає» коментатори дякували журналісткам за те, що звернули увагу на слова Арестовича. Деякі висловлювались за те, щоб «закенсилити» Арестовича, а за нього мають взятися правоохоронці.

Сам Олексій Арестович відреагував на хвилю критики щодо своїх слів. Він заявив, що готує етер «Арестович і жінки».

«Але є підступ — потрібні дами, яких я буду показово душити в етері. Вважаю конкурс відкритим. Надсилайте свої запити в коментарях. Не пропустіть свій шанс! Пам'ятай — ти особлива. Не така, як інші», — пише Арестович.

Нагадаємо, Олексій Арестович був позаштатним радником голови Офісу президента та спікером делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу з 2020 року. Із 24 лютого 2022-го фактично був воєнним спікером Офісу президента, обіймаючи посаду його радника

17 січня 2023 року Арестович написав заяву про звільнення з Офісу президента після того, як заявив, начебто російська ракета влучила в багатоповерхівку у Дніпрі внаслідок збиття українськими військовими. Цю інформацію спростував командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Раніше, з 1999-го по 2005 рік, Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу. Після 2014 року Арестович почав коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про них у соцмережах та в медіа. Паралельно проводив семінари з психології.

У 2017 році Арестович опублікував допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2484
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду