СБУ затримала поблизу одного зі стратегічних об’єктів у Дніпрі інформатора ФСБ РФ

СБУ затримала поблизу одного зі стратегічних об’єктів у Дніпрі інформатора ФСБ РФ

18 Вересня 2023
852
18 Вересня 2023
12:05

СБУ затримала поблизу одного зі стратегічних об’єктів у Дніпрі інформатора ФСБ РФ

852
З метою маскування своєї злочинної діяльності чоловік перед виходом на завдання перевдягався у військову форму українських захисників.
СБУ затримала поблизу одного зі стратегічних об’єктів у Дніпрі інформатора ФСБ РФ
СБУ затримала поблизу одного зі стратегічних об’єктів у Дніпрі інформатора ФСБ РФ

Служба безпеки України повідомила, що її співробітники провели багатоетапну спецоперацію, у результаті якої затримали в Дніпрі агента ФСБ РФ. Зловмисник збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, які задіяні у контрнаступі на східному фронті. Він був затриманий під час виконання ворожого завдання поблизу одного зі стратегічних об’єктів у місті.

Перед виходом на завдання чоловік для маскування перевдягався у військову форму українських захисників. За вказівкою росіян він відстежував маршрути руху залізничних ешелонів з новітньою військовою технікою, озброєнням та боєприпасами Сил оборони.

Також затриманий намагався виявити в районі обласного центру бойові позиції української ППО. Фігурант регулярно об’їжджав територію міста, де фотографував українські об’єкти, і передавав дані своєму «куратору» з ФСБ через месенджер.

За кожне виконане завдання зловмисник одержував від російської спецслужби грошову винагороду. Щоб приховати канали фінансування, агент ФСБ отримував кошти на банківську картку за допомогою криптовалютних операцій.

За даними української контррозвідки, отриману від фігуранта інформацію окупанти використовували для планування бойових операцій та диверсій, спрямованих на сповільнення контрнаступу ЗСУ в районах Вугледара та Новосілки.

Під час обшуків у фігуранта виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором, а також набої до автоматичної зброї.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Наразі він під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що Служба безпеки України виявила причетність прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ.

У Києві кіберфахівці Служби безпеки викрили колишнього адвоката, який публічно закликав до насильницького захоплення державної влади в Україні.

В Одесі контррозвідники СБУ затримали прихильника «русского міра», який шукав контакти з російськими спецслужбами, щоб «зливати» їм інформацію про українських захисників.

Фото: СБУ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
852
Читайте також
15.09.2023 09:25
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду