Нестор Шуфрич очолив Комітет свободи слова

Нестор Шуфрич очолив Комітет свободи слова

29 Серпня 2019
2767
29 Серпня 2019
21:38

Нестор Шуфрич очолив Комітет свободи слова

2767
Представник фракції «Опозиційна платформа – За життя» Нестор Шуфрич 29 серпня став головою Комітету Верховної Ради з питань свободи слова.
Нестор Шуфрич очолив Комітет свободи слова
Нестор Шуфрич очолив Комітет свободи слова

Окрім Нестора Шуфрича, до комітету увійшли ще чотири народні депутати. Зокрема, першим заступником голови комітету став Євген Брагар («Слуга народу»), секретарем – Сергій Швець («Слуга народу»). Члени комітету стали Андрій Мотовилець («Слуга народу») та Сергій Штепа («Слуга народу»).

Предмети відання комітету:

  • забезпечення свободи слова;
  • права громадян на інформацію;
  • захист прав та свобод працівників ЗМІ;
  • гарантії діяльності засобів масової інформації, захист прав журналістів і працівників засобів масової інформації.

Нагадаємо, 29 серпня Верховна Рада ухвалила постанови про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання, а також обрала голів, перших заступників голів, секретарів і членів комітетів без обговорення.

26 серпня за підсумками засідання підготовчої групи щодо роботи Верховної Ради представник партії «Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ) Вадим Рабінович повідомив, що його фракції запропоновано очолити Комітет з питань свободи слова. А 27 серпня підготовча депутатська група затвердила кандидатури очільників комітетів, і за цим розподілом Комітет з питань свободи слова може очолити Нестор Шуфрич.

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» відреагував на цю звістку закликом не допустити головування у комітеті свободи слова представника ОПЗЖ, члени якої використовують підконтрольні медіа для пропаганди та маніпуляцій та брали безпосередню участь в утисках свободи слови. Своє обурення також висловили журналісти телеканалу «Еспресо».

Політичні партії «Європейська солідарність» і «Голос» публічно виступили проти обрання представника ОПЗЖ Нестора Шуфрича головою Комітету з питань свободи слова і закликали «Слугу народу» переглянути таке рішення.

Новообраний народний депутат від «Слуги народу», почесний президент «1+1 медіа» Олександр Ткаченко повідомив, що більшість у парламентському Комітету з питань свободи слова все одно складатимуть депутати від партії «Слуга народу».

28 серпня партії «Європейська солідарність» та ВО «Батьківщина» відкликали своїх представників з Комітету з питань свободи слова. Народна депутатка від партії «Батьківщина» Альона Шкрум заявила, що відмовилася від посади першого заступника голови Комітету свободи слова.

29 серпня тоді ще голова підготовчої депутатської групи, нині голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що змінити проєкт постанови про призначення Нестора Шуфрича головою Комітету з питань свободи слова неможливо. 

Фото: Еспресо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2767
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду