Сівковича підозрюють у державній зраді через співпрацю з ФСБ – ДБР

Сівковича підозрюють у державній зраді через співпрацю з ФСБ – ДБР

24 Липня 2022
2892
24 Липня 2022
11:40

Сівковича підозрюють у державній зраді через співпрацю з ФСБ – ДБР

2892
За даними Державного бюро розслідувань, ексзаступник секретаря РНБО координував співпрацю з «українською» частиною ФСБ.
Сівковича підозрюють у державній зраді через співпрацю з ФСБ – ДБР
Сівковича підозрюють у державній зраді через співпрацю з ФСБ – ДБР

У Державному бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Володимиру Сівковичу. Про це йдеться на сайті ДБР.

Володимиру Сівковичу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Трьох співробітників ФСБ Росії підозрюють у шпигунстві.

За даними ДБР, 5-та служба ФСБ утворила злочинну організацію для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Її очолив начальник 9-го («українського») управління департаменту оперативної інформації 5-ої служби ФСБ Ігор Чумаков. До її складу входили співробітники ФСБ, зокрема Олександр Чуліндін, Марина Терентьєва та представники інших державних органів країни-агресора.

«Залучили фесбешники до своєї протиправної діяльності й представників колишньої влади в Україні, які у 2014 році "перебрались" до москви, зокрема Володимира Сівковича. Також у злочинну групу входив ексначальник ГУ СБУ в Криму Олег Кулініч, який у свою чергу залучив до групи інших громадян України», – йдеться в повідомленні Бюро розслідувань.

За даними ДБР, Володимир Сівкович координував роботу з «українською» частиною угруповання, яка збирала та передавала представникам РФ дані, що становлять державну таємницю, а також намагалась впливати на кадрові рішення в органах безпеки України.

«Для прикриття колишній заступник секретаря РНБО створив у москві "політичний офіс", працівники якого начебто займались суспільно-політичною діяльністю. А насправді проводили розвідувально-підривну діяльність проти України. Вони залучали до негласного співробітництва осіб, які мають розвідувальні можливості на території України та спроможні надавати допомогу працівникам фсб», – повідомляє Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, у січні цього року проти Володимира Сівковича було запроваджено санкції США, які передбачають замороження активів та заборону на в'їзд до Сполучених Штатів.

Фото – «Високий замок»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2892
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду