Арахамія: Я ініціюю виключення Торохтія з фракції «Слуга народу»

Арахамія: Я ініціюю виключення Торохтія з фракції «Слуга народу»

8 Серпня 2023
2955
8 Серпня 2023
17:02

Арахамія: Я ініціюю виключення Торохтія з фракції «Слуга народу»

2955
Голова фракції також вимагає, щоб його однопартієць повернув державі гроші, які отримав як компенсацію за оренду житла.
Арахамія: Я ініціюю виключення Торохтія з фракції «Слуга народу»
Арахамія: Я ініціюю виключення Торохтія з фракції «Слуга народу»

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що ініціює виключення нардепа Богдана Торохтія із фракції. Крім цього, Арахамія вважає, що його однопартієць має скласти мандат і повернути державі гроші, які отримав як компенсацію за оренду житла.

«Богдан Торохтій мав час на те, щоб пояснити свою поведінку під час війни і спробувати хоча би якось реабілітуватися. Як варіант — продати щось з елітного автопарку своєї родини і передати кошти на потреби оборони. Це нікого не виправдовує, але хоча би дає зрозуміти, що людина усвідомила свою помилку і більше так не вчинятиме. Але нічого з цього зроблено не було. Більше того, ми дізналися, що поки родина Богдана Торохтія купувала елітне майно, сам він продовжував отримувати з бюджету компенсацію за оренду житла.

Тому:

1. Він має повернути отримані гроші в бюджет.

2. Він має скласти депутатський мандат.

3. Я негайно ініціюю його виключення з фракції», — написав Арахамія у своєму телеграм-акаунті.

Нагадаємо, ще 3 серпня в інтерв'ю «РБК-Україна» Арахамія висловив думку, що відпочинок нардепа Богдана Торохтія у Болгарії не можна порівнювати з вояжем Юрія Арістова на Мальдівські острови, тому й, мовляв, до першого не було вжито жодних каральних заходів.

Однак уже тоді лідер фракції говорив, що відпочинок у Болгарії матиме для Торохтія неприємні наслідки. «…Торохтій все одно понесе за це політичну відповідальність, якщо захоче ще раз кудись балотуватися», — сказав Арахамія.

У травні цього року журналісти-розслідувачі Bihus.Info з'ясували, що народний депутат від фракції «Слуга народу» Богдан Торохтій під час воєнного стану виїжджав зі своєю дружиною, найімовірніше, до Болгарії на відпочинок. Крім цього, за даними журналістів, після початку повномасштабного російського вторгнення сім’я Торохтія змінила вже три автомобілі. Їх купували на ім’я його дружини Аліни Левченко — колишньої помічниці нардепа Сергія Капліна та колишньої радниці ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

24 липня журналісти «Слідства.Інфо» повідомили, що Юрій Арістов, заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від партії «Слуга народу», у середині липня відпочивав у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що розташований на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. 

25 липня керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у своєму телеграм-акаунті відреагував на інформацію щодо однопартійця. Арахамія повідомив, що ініціює питання негайного призупинення членства Арістова у фракції, і надіслав запит, щоб перевірити дані, які оприлюднили журналісти.

Тоді ж, 25 липня, Арістов написав заяву про складання депутатських повноважень, а Офіс генерального прокурора порушив кримінальне провадження за фактом законності виїзду нардепа за межі України.

27 липня генпрокурор оголосив підозру Арістову за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів).

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2955
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду