Генпрокуратура порушила справу проти мальдівського вояжера, «слуги народу» Арістова

Генпрокуратура порушила справу проти мальдівського вояжера, «слуги народу» Арістова

26 Липня 2023
672
26 Липня 2023
11:26

Генпрокуратура порушила справу проти мальдівського вояжера, «слуги народу» Арістова

672
Слідством підтверджено, що у період з 5 червня по 22 липня 2023 року народний депутат перебував за межами України, спочатку виїхавши на три дні до Польщі на підставі службового відрядження.
Генпрокуратура порушила справу проти мальдівського вояжера, «слуги народу» Арістова
Генпрокуратура порушила справу проти мальдівського вояжера, «слуги народу» Арістова

У вівторок, 25 липня, генеральний прокурор України за матеріалами Державного бюро розслідувань та інформації, яку оприлюднили журналісти «Слідства.Інфо», порушив кримінальне провадження за фактом законності виїзду Юрія Арістова, заступника голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа від партії «Слуга народу». Зокрема, співробітники СБУ спільно із ДБР вивчатимуть можливе внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів про його виїзд, а саме щодо терміну, мети та країн відрядження.

Слідством підтверджено, що у період з 5 червня по 22 липня 2023 року Арістов перебував за межами України. Депутат виїхав на три дні до Польщі на підставі службового відрядження з метою поглиблення двостороннього співробітництва з урядом Литви.

10 липня 2023 року, перебуваючи за кордоном, Арістов дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва до 19 липня 2023 включно. При цьому до електронної системи охорони здоров’я було, ймовірно, внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався.

Також правоохоронці з’ясували, що депутат разом із сім’єю — дружиною та дітьми — до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

Правоохоронці провели невідкладні обшуки у помешканні Арістова. Серед іншого, у нього вилучили паспорти для виїзду за кордон із відповідними відмітками, а також інші документи.

Кримінальне провадження розслідується за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція статті передбачає обмеження волі до 3 років.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, ввечері 24 липня журналісти «Слідства.Інфо» повідомили, що Юрій Арістов, заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від партії «Слуга народу», у середині липня відпочивав у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що розташований на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. 

25 липня керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у своєму телеграм-акаунті відреагував на інформацію щодо однопартійця. Арахамія повідомив, що ініціює питання негайного призупинення членства Арістова у фракції і надіслав запит, щоб перевірити дані, які оприлюднили журналісти.

«У разі підтвердження, буду вимагати негайного виключення з комітету та складання депутатського мандата», — написав Арахамія.

Тоді ж, 25 липня, Арістов написав заяву про складання депутатських повноважень.

Фото: СБУ

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
672
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lilya
211 дн. тому
Дякую. Загуглила цей МЕНТАЛЗОН
Володимир
211 дн. тому
Вчепилися в бідного хлопця. Не подобається знайдіть собі кращого. Наприклад на платформі Менталзон. Там можна знайти писхолога від безкоштовного до ще дорожчого за Суботу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду