НАЗК виявило підставних осіб у фінансуванні партії «Слуга народу»

НАЗК виявило підставних осіб у фінансуванні партії «Слуга народу»

24 Травня 2023
4557
24 Травня 2023
13:47

НАЗК виявило підставних осіб у фінансуванні партії «Слуга народу»

4557
«Слуга народу» отримала майже 3 мільйони гривень від трьох людей, чиї внески на партію перевищують суму їхніх доходів.
НАЗК виявило підставних осіб у фінансуванні партії «Слуга народу»
НАЗК виявило підставних осіб у фінансуванні партії «Слуга народу»

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення законодавства у фінансуванні партії «Слуга народу». Партія отримала майже 3 мільйони гривень від трьох людей, чиї внески перевищують суму їхніх доходів. Про це повідомила пресслужба НАЗК.

За даними правоохоронців, троє людей внесли на рахунок «Слуги народу» кошти в розмірі 1,7 мільйона гривень, 900 тисяч гривень та 296 тисяч гривень. Загальна сума внеску становить майже 2,9 мільйона гривень. Однак НАЗК встановило, що ці особи протягом 2017—2020 років не мали таких доходів для фінансування партії в такому обсязі.

«Це може свідчити про те, що особи, які здійснили внески, насправді тільки розпоряджалися коштами третіх осіб, котрі мали намір зберегти анонімність при фінансуванні політичної партії. Ознаки вчинення кримінального проступку полягають в умисному здійсненні внеску на підтримку політичної партії особами, які не мають на те права», — йдеться в повідомленні.

Агентство нагадало, що відповідно до законодавства не допускається здійснення внесків на підтримку політичних партій анонімними особами чи особами під псевдонімом.

НАЗК надіслало свій висновок до Національної поліції для внесення даних до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань і порушення кримінальної справи.

Відзначимо, нещодавно НАЗК встановило аналогічне порушення у фінансуванні політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ). На рахунок партії надійшли грошові внески від п’ятьох фізичних осіб на загальну суму 3 591 550 гривень, що перевищує суми нарахованого доходу цих людей.

Фото: Цензор.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4557
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду