Нардепу Арістову, який відпочивав на Мальдівах, повідомили про підозру

Нардепу Арістову, який відпочивав на Мальдівах, повідомили про підозру

27 Липня 2023
1534
27 Липня 2023
20:38

Нардепу Арістову, який відпочивав на Мальдівах, повідомили про підозру

1534
У ДБР з'ясували, що Арістов вніс до документів неправдиву інформацію про термін його перебування за кордоном, мету відрядження та країну перебування.
Нардепу Арістову, який відпочивав на Мальдівах, повідомили про підозру
Нардепу Арістову, який відпочивав на Мальдівах, повідомили про підозру

У четвер, 27 липня, генпрокурор оголосив підозру народному депутату від фракції «Слуга народу», який був заступником голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Юрію Арістову за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів).

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Фахівці відомства з'ясували, що нардеп вніс до документів неправдиву інформацію щодо терміну його перебування за кордоном, мети відрядження, країни перебування, а також часу повернення до України.

«Це було зроблено для відпочинку нардепа з його сім’єю в одному із готелів на території Мальдівської Республіки», — зазначили в ДБР.

Нагадаємо, Верховна Рада одноголосно вирішила забрати мандат у народного депутата від фракції «Слуга народу», який був заступником голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Увечері 24 липня журналісти «Слідства.Інфо» повідомили, що Юрій Арістов, заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від партії «Слуга народу», у середині липня відпочивав у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що розташований на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. 

25 липня керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у своєму телеграм-акаунті відреагував на інформацію щодо однопартійця. Арахамія повідомив, що ініціює питання негайного призупинення членства Арістова у фракції, і надіслав запит, щоб перевірити дані, які оприлюднили журналісти.

Тоді ж, 25 липня, Арістов написав заяву про складання депутатських повноважень, а Офіс генерального прокурора порушив кримінальне провадження за фактом законності виїзду нардепа за межі України.

Фото: Юрій Арістов / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1534
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду