РНБО доручила звільнити всіх обласних військкомів. Нових набиратимуть з-поміж бойових офіцерів

РНБО доручила звільнити всіх обласних військкомів. Нових набиратимуть з-поміж бойових офіцерів

11 Серпня 2023
875
11 Серпня 2023
16:00

РНБО доручила звільнити всіх обласних військкомів. Нових набиратимуть з-поміж бойових офіцерів

875
Президент доручив перевірити всіх військкомів по країні після розслідування «УП» про маєтки ексголови одеського ТЦК в Іспанії.
РНБО доручила звільнити всіх обласних військкомів. Нових набиратимуть з-поміж бойових офіцерів
РНБО доручила звільнити всіх обласних військкомів. Нових набиратимуть з-поміж бойових офіцерів

Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення звільнити всіх обласних військкомів та рекомендувала призначати на посади військкомів бойових офіцерів.

Відповідне рішення прийняли на засіданні Ради національної безпеки та оборони щодо перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК),

«Наші рішення. Звільняємо всіх обласних "воєнкомів". Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни — це державна зрада», — повідомив Президент Володимир Зеленський у фейсбуці.

За його словами, систему комплектування війська можна довірити воїнам, які пройшли фронт або які не можуть бути на передовій через поранення, але зберегли свою гідність і не мають цинізму.

Реалізувати це рішення повинен Головкомандувач Валерій Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК перевірить СБУ.

Як повідомив Офіс президента, під час перевірки ТЦК правоохоронні органи виявили випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації, які становлять загрозу національній безпеці України та підривають довіру до державних інституцій.

Відтак РНБО рекомендувала Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному призначити за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ.

Нагадаємо, 22 червня видання «Українська правда» опублікувало розслідування Михайла Ткача «Батальйон Іспанія», одним із героїв якого став Євген Борисов, що донедавна обіймав посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Згідно з розслідуванням, родина Борисова наприкінці 2022 року придбала на іспанському узбережжі маєток вартістю більше 3 млн євро. А дружина військкома стала власницею офісного приміщення на головній вулиці міста Марбелья. Також у власності родини Борисова з’явилося кілька авто. За оцінкою «УП», загальна вартість майна, яке родина Борисова придбала вже під час повномасштабної війни, — близько 4,5 млн євро.

Наступного дня, 23 червня, Президент Володимир Зеленський доручив звільнити одеського військкома, у родини якого журналісти знайшли майно за кордоном, та перевірити всіх військкомів по країні.

Євгенові Борисову оголосили підозру за трьома статтями Кримінального кодексу — в незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби. 24 липня його затримали працівники ДБР спільно з прокурорами у Києві.

Фото: пресслужба ОПУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
875
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
266 дн. тому
Поміняти одних на інших? Система їх швидко підлаштує під себе, як найчеснішого Зе. Риба ганьбиться з голови. Керівник корупції бореться з корупцією. Кандидатури на хлібні корита вже є Азовці, Луценко, ... . Чи їм одразу у ВР?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду