Bihus.Info: Нардеп від «Слуги народу» під час війни відпочивав за кордоном та поміняв уже три авто

Bihus.Info: Нардеп від «Слуги народу» під час війни відпочивав за кордоном та поміняв уже три авто

31 Травня 2023
4196
31 Травня 2023
10:58

Bihus.Info: Нардеп від «Слуги народу» під час війни відпочивав за кордоном та поміняв уже три авто

4196
Журналісти з’ясували, що в серпні 2022 року Богдан Торохтій з дружиною відпочивав у Болгарії, а нещодавно придбав уже третє за рік авто вартістю 7 мільйонів гривень.
Bihus.Info: Нардеп від «Слуги народу» під час війни відпочивав за кордоном та поміняв уже три авто
Bihus.Info: Нардеп від «Слуги народу» під час війни відпочивав за кордоном та поміняв уже три авто

Журналісти-розслідувачі Bihus.Info з'ясували, що народний депутат від фракції «Слуга народу» Богдан Торохтій під час воєнного стану виїжджав за кордон на відпочинок. У березні 2023 року його дружина придбала Mercedes-Benz EQS вартістю близько 7 мільйонів гривень. Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

За даними журналістів, після початку повномасштабного російського вторгнення сім’я Торохтія змінила вже три автомобілі. Усіх їх купували на ім’я його дружини Аліни Левченко — колишньої помічниці нардепа Сергія Капліна та колишньої радниці ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

У липні 2022 року вона продала свій Range Rover Sport приблизно за 76 тисяч доларів (понад 2,6 млн гривень) і придбала Mercedes-Benz G400 2020 року випуску. Найнижча вартість такого позашляховика на вторинному ринку становить 158,8 тисячі доларів (5 млн грн).

У грудні того ж року Левченко змінила Mercedes на новий Range Rover. За словами Богдана Торохтія, автомобіль подружжя передзамовило ще у 2021 році. Доставили позашляховик тільки у 2022-му. Такий Range Rover нині продається за 185 тисяч доларів (близько 6,8 млн грн).

Вже у березні 2023 року подружжя «обміняло» Range Rover на електромобіль Mercedes-Benz EQS 580 2022 року. Судячи з двоколірного виконання авто, це спецверсія моделі EQS 580 — Edition One. Новий такий автомобіль коштує 197 тисяч доларів (понад 7 млн грн), у березні його продавали за 185 тисяч доларів (близько 6,8 млн грн).

Окрім того, журналісти з’ясували, що Торохтій виїжджав у 2022 році за кордон. Розслідувачі припускають, що подружжя Торохтіїв перебувало в Болгарії у серпні 2022 року незадовго до другої річниці їхнього шлюбу.

Bihus.Info з’ясували це завдяки кільком фотографіям, зробленим у болгарському містечку Єленіте, які дружина нардепа Аліна Левченко опублікувала 14 серпня 2022 року.

Хоча Левченко не використовувала геотег, журналісти ідентифікували місце зйомки за металевою решіткою, серветкою та вікном — це заклад Fish Restaurant Levant Beach, розташований на узбережжі Чорного моря в Єленіте.

Через кілька днів, 20 серпня, на річницю весілля Аліна опублікувала спільне фото з чоловіком, зроблене з того ж місця, у тому ж одязі, з тим же макіяжем та прикрасами і, вочевидь, у той же день, що й попереднє. 

Загалом, стверджують журналісти, улітку 2022 року Левченко викладала багато фото з Болгарії, що підтверджує: в той час вона перебувала саме в цій країні.

У коментарі журналістам депутат підтвердив, що виїжджав за кордон після повномасштабного вторгнення у сімейних справах: до дітей, які виїхали з України, а також до дружини.

Щодо перебування в Болгарії Богдан Торохтій відповів, що не пам’ятає, чи виїжджав він туди у серпні 2022 року, як і ймовірну мету перебування там.

Згодом Торохтій переслав журналістам скриншот, на якому було видно дату створення спільного фото з дружиною в Єленіте — 27 вересня 2021 року. Утім, журналісти зауважують, що на техніці Apple можна змінити дату створення фото, обійшовши фіксацію зміни метаданих.

Окрім цього, журналісти проаналізували публікації Аліни Левченко за вересень 2021 року — вони свідчать, що в той час вона з Торохтієм перебувала в Києві. 27 вересня Левченко опублікувала фото зі свого помешкання в Києві та спільне з Торохтієм фото зі столичного закладу «Веранда на Дніпрі». У попередній та наступні дні Левченко також публікувала фото з Києва. І загалом у вересні 2021-го не публікувала жодного фото чи відео з Болгарії.

Про те, що спільне фото Левченко й Торохтія з Болгарії зроблене не у 2021 році, як намагався переконати нардеп, також свідчить екстер’єр закладу на фото. Він відповідає стану літа 2022 року, а не вересня 2021-го.

Читайте також:

Фото: Bihus.Info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4196
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Alex
327 дн. тому
Рідкісний мужак
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду