Частка представників «Слуги народу» в ефірі телемарафону зросла до 68%, — моніторинг

Частка представників «Слуги народу» в ефірі телемарафону зросла до 68%, — моніторинг

2 Липня 2023
3714

Частка представників «Слуги народу» в ефірі телемарафону зросла до 68%, — моніторинг

3714
Депутатська група «За майбутнє» заповнювала 10% від усіх гостьових студій у другому кварталі, тоді як частки фракцій «Голос» та «Європейська солідарність» за цей період сягнули по 4%.
Частка представників «Слуги народу» в ефірі телемарафону зросла до 68%, — моніторинг
Частка представників «Слуги народу» в ефірі телемарафону зросла до 68%, — моніторинг

Понад дві третини появ в ефірі «Єдиних новин» народних депутатів припало на фракцію «Слуга народу» (68%). Про це свідчить моніторинг телемарафону за квітень–червень 2023 року від Ігоря Куляса.

Частка владної фракції наблизилася до рівня, який був у перші пів року роботи телемарафону. Тоді вона сягала 70%. 

Водночас представників депутатської групи «За майбутнє», яка має у своєму складі 4,5% депутатів від повного складу парламенту, у другому кварталі, на відміну від першого, запрошували не лише на канал «1+1», але й в ефіри телеканалу «Рада». Їхня частка появ в ефірі «Єдиних новин» сягнула 10% від усіх «депутатських» гостьових студій.

Фракція «Голос» з'являлася лише у 4% ефірів, тоді як у попередньому кварталі — у 17%. 

Така ж частка припала на запрошення депутатів опозиційної фракції «Європейська солідарність» (4%).

Відсотковий розподіл появ депутатів від кожної фракції

Зокрема, на «1+1» в ефір кликали винятково депутатів зі «Слуги народу» та «За майбутнє». У гостьових студіях каналів ICTV та СТБ, як і раніше, були представлені «Слуга народу» і «Голос». Цього разу не було представників «Європейської солідарності», а з керівників парламенту в ефірі побувала віцеспікерка Олена Кондратюк, делегована «Батьківщиною».

В ефірі «Інтера» парламент був представлений винятково нардепами владної фракції. Щоправда, цього разу їх було 4, замість 7, як у попередньому кварталі.

На телеканалі «Рада» більш ніж половина нардепів були від «Слуги народу», тричі в ефір запрошували депутатів із групи «За майбутнє», по два рази — представників «Батьківщини» і першого віцеспікера Корнієнка. Ще один депутат був від групи «Довіра». Водночас парламентський телеканал жодного разу не запросив представників фракцій «Голос» та «Європейська солідарність».

У гостьових студіях Суспільного представників владної фракції і «Європейської солідарності» кликали в ефір по два рази. Ще одного разу тут побував представник «Батькіщини».

На каналі «Ми — Україна» було 9 «слуг» та один представник «Голосу».

Кількість запрошених депутатів від фракцій

Колаж: Микола Шиманський / «Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3714
Читайте також
18.04.2023 10:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
5 088
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qwer
308 дн. тому
помийка до помийки
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду