NGL.media: Син нардепки від «Слуги народу» Олени Копанчук виїхав з України та не повернувся

NGL.media: Син нардепки від «Слуги народу» Олени Копанчук виїхав з України та не повернувся

6 Серпня 2023
3426
6 Серпня 2023
14:00

NGL.media: Син нардепки від «Слуги народу» Олени Копанчук виїхав з України та не повернувся

3426
У 2020 році Дмитро Копанчук став депутатом міськради від «Слуги народу» в містечку Рудки на Львівщині. Його не бачили в стінах міськради з 15 грудня минулого року.
NGL.media: Син нардепки від «Слуги народу» Олени Копанчук виїхав з України та не повернувся
NGL.media: Син нардепки від «Слуги народу» Олени Копанчук виїхав з України та не повернувся

22-річний депутат міськради в Рудках на Львівщині, бізнесмен та син народної депутатки від «Слуги народу» Олени Копанчук Дмитро Копанчук у січні виїхав з України, супроводжуючи батька з інвалідністю, та не повернувся. Про це йдеться в розслідуванні журналістів NGL.media.

У 2020 році Дмитро Копанчук став депутатом міськради від «Слуги народу» в містечку Рудки на Львівщині з населенням близько 5 тисяч жителів. 

Його мати Олена Копанчук обрана депутаткою Верховної Ради від мажоритарного округу №189 на Хмельниччині. 

У минулому році Копанчук тричі виїжджав за кордон, з них двічі (24–25 липня і 1–18 серпня) — як водій-волонтер через систему «Шлях».

В «Укртрансбезпеці» у відповідь на запит NGL.media повідомили, що Копанчука вносила до системи Хмельницька обласна військова адміністрація. Цьогоріч він уже не використовував «Шлях».

За даними розслідувачів, 1 січня він перетнув українсько-польський кордон у Смільниці на новій Toyota Land Cruiser Prado 150, що належить компанії «Гідросвіт», де він є співвласником.

Офіційною підставою для виїзду став супровід його 46-річного батька, доцента кафедри кримінального права Хмельницького університету управління та права Володимира Копанчука з другою групою інвалідності.

За два місяці, 7 лютого, Володимир Копанчук повернувся до України на тому ж автомобілі разом з Володимиром Федорчуком, ексдепутатом Хмельницької облради і колишнім бізнес-партнером Олени Копанчук. Федорчук підтвердив NGL.media, що повернувся разом з Копанчуком-старшим.

Сам Дмитро Копанчук залишився за кордоном, а це суперечить законодавчій вимозі повернутися в країну не пізніше, ніж супроводжувана особа з інвалідністю.

Його мати Олена Копанчук, відмовилась говорити з NGL.media. Батько, Володимир Копанчук, зі свого боку відповів журналістам: «А чого я вам маю підказувати, як зв’язатись із моїм сином? Він дорослий хлопець, чого ви до мене телефонуєте?».

За словами секретаря міськради Світлани Винницької в коментарі виданню, востаннє Дмитра Копанчука бачили в стінах Рудківської міськради 15 грудня минулого року.

Загалом з осені 2020 року депутати Рудківської міськради збирались 24 рази, проте Копанчук був на засіданнях лише 10 разів.

Дмитро Копанчук є директором і власником/співвласником щонайменше десяти компаній: ТОВ «ЕК Рашівка-Псел», ТОВ «Гірнично-видобувна компанія Подільські кар’єри», ТОВ «Ігуасу», ТОВ «Ера глемпінг», ТОВ «Обзор», ТОВ «Зелений еко-світ», ТОВ «Гідросвіт», ТОВ «Керуюча енергетична компанія», ТОВ «Рудківська енергетична компанія», АО «Копанчук і партнери».

Читайте також: 

Фото: Дмитро Копанчук / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3426
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду