Росіяни перемонтували інтерв’ю Дмитра Комарова з Кирилом Будановим і створили пропагандистський ролик

Росіяни перемонтували інтерв’ю Дмитра Комарова з Кирилом Будановим і створили пропагандистський ролик

23 Травня 2023
1614
23 Травня 2023
11:13

Росіяни перемонтували інтерв’ю Дмитра Комарова з Кирилом Будановим і створили пропагандистський ролик

1614
Повна версія інтерв’ю із керівником української розвідки опублікована на ютуб-каналі журналіста «1+1».
Росіяни перемонтували інтерв’ю Дмитра Комарова з Кирилом Будановим і створили пропагандистський ролик
Росіяни перемонтували інтерв’ю Дмитра Комарова з Кирилом Будановим і створили пропагандистський ролик

Росіяни вкрали інтерв’ю журналіста «1+1» Дмитра Комарова з очільником Головного управління розвідки Міноборони України Кирилом Будановим і на основі цього матеріалу створили пропагандистські відеоролики. В одному з них Буданов начебто каже, що населення Криму потрібно «знищувати фізично» після деокупації півострова. Цей ролик поширюють російські телеграм-канали. Про це повідомляє «1+1» із посиланням на фейсбук-допис журналіста.

«Росіяни в найкращих традиціях російської "журналістики" зробили фейковий ролик із нашого інтерв’ю з Будановим, — написав Дмитро Комаров. — Склеїли питання про те, як діяти після деокупації Криму, із відповіддю Буданова з іншої частини програми — там, де він розповідає про знищення деяких категорій воєнних злочинців. У результаті відео нарізали так, що у фейковому ролику все стало виглядати так, ніби Буданов каже, що кримчан начебто фізично знищуватимуть».  

Журналіст опублікував фейкову нарізку на своїй сторінці в Instagram та показав, який вигляд ролик мав насправді. Помітити, що відео було перемонтовано, неважко, адже в російській версії музика видає всі місця склейки.

«Самі того не розуміючи, z-канали зробили чудову рекламу випуску з Будановим. І тисячі росіян, які навіть не збирались дивитися це інтерв’ю, зайшли на ютуб і подивилися випуск повністю. Ми бачимо статистику: багато росіян дивиться цей випуск. Подивившись, вони переконалися, що z-канали поширюють фейки», — зауважив Дмитро Комаров.

Нагадаємо, 19 травня в ефірі «1+1 Україна» вийшла четверта серія спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром». Героєм цього випуску став начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Читайте також:

Нагадаємо, документальний фільм «Рік» Дмитра Комарова вийшов у річницю повномасштабної війни Росії проти України. Обидві частини стрічки транслював загальнонаціональний телемарафон, а на ютуб-каналі Комарова «Світ навиворіт» сумарна кількість переглядів обох частин на цей момент становить близько 9 мільйонів (тут і тут).

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2023-го стало відомо, що «1+1» покаже спецпроєкт «Рік. За кадром», куди ввійшло те, що лишилося за кадром фільму «Рік», зокрема повні версії інтерв’ю з Володимиром Зеленським, Олексієм Резніковим, Кирилом Будановим і Валерієм Залужним.  

28 квітня у першому випуску проєкту «Рік. За кадром» показали повне інтерв’ю з Володимиром Зеленським. 

Крім цього, раніше ми повідомляли, що телеведучий і журналіст Дмитро Комаров потрапив під ворожий обстріл біля Антонівського мосту в Херсоні. Це сталося через кілька днів після деокупації міста.

У липні 2022-го Комаров переказав на підтримку української армії один мільйон гривень. Ці гроші він отримав від продажу власного «рідкісного авто».

Як стало відомо у квітні 2022 року, Комарову заборонили в'їзд до Росії на 50 років — до 2072 року.

Також Дмитра Комарова в Росії оголосили «ворогом народу» за його громадянську позицію.

Фото: «1+1»

https://www.instagram.com/reel/Csg6desAGfk/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1614
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду