Дмитро Комаров потрапив під обстріл поблизу Херсона

Дмитро Комаров потрапив під обстріл поблизу Херсона

15 Листопада 2022
4685
15 Листопада 2022
14:54

Дмитро Комаров потрапив під обстріл поблизу Херсона

4685
Це сталось біля Антонівського моста за дві години після візиту президента в Херсон 14 листопада.
Дмитро Комаров потрапив під обстріл поблизу Херсона
Дмитро Комаров потрапив під обстріл поблизу Херсона

Телеведучий та журналіст Дмитро Комаров 14 листопада потрапив під ворожий обстріл біля Антонівського мосту у Херсоні. Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Комаров розповів, що перебував у Херсоні в момент, коли до міста приїхав президент Володимир Зеленський. Після пресконференції президента він з командою поїхав до Антонівського мосту, щоб поспілкуватися зі сім'єю, що живе біля нього. Саме в цей момент почався обстріл міста.

«Я переконався у небезпеці особисто. … Стіни затремтіли. Полетіли шибки. Ми вискочили на вулицю і сховалися з дітьми за стіною у протилежному від Дніпра боці. Там застали ще кілька прильотів (судячи зі звуку – міномет). Допомогли сім'ї з дітьми сісти в машину та поїхати», - написав він. 

Комаров уточнив, що під обстріл вони потрапили за дві години після візиту президента. Ведучий уточнив, що президент «дуже ризикував», додавши, що у зоні ризику кожен українець.

Нагадаємо, Херсон був деокупований 11 листопада завдяки зусиллям Збройних сил України.

13 листопада Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у звільненому Херсоні, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані недійсними.

«Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів. Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування», — йшлося в заяві. При цьому в повідомленні не були вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела «Детектора медіа» повідомляли, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews.  

Про намір позбавити акредитації журналістів CNN та SkyNews повідомила в розмові з «Детектором медіа» речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

14 листопада журналісти hromadske Анастасія Станко та Микола Пастико повідомили, що їх позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона. 

У коментарі «ДМ» представник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Євген Єрін повідомив, що процес позбавлення акредитації триває, тому такі рішення можуть бути і щодо інших медіа, які працювали у Херсоні.

Українські та іноземні журналісти і медійні організації закликали владу розв’язати конфліктну ситуацію навколо позбавлення акредитації журналістів, які висвітлювали події у звільненому Херсоні.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець також закликав міністра оборони Олексія Резнікова повернути акредитацію українським та закордонним медійникам, які висвітлювали події в Херсоні одразу після звільнення.

Фото: фейсбук Дмитра Комарова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4685
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Порушення стандартів
527 дн. тому
Бідний, бідний Дмитро. Рашисти саме в нього цілили. Рашисти тільки потім почали бабахати в знімальну групу. Головна ціль для них - САМ Комаров!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду