Череватий: Заяви росіян про нібито «взяття» Бахмута – фейк

Череватий: Заяви росіян про нібито «взяття» Бахмута – фейк

19 Травня 2023
5417
19 Травня 2023
20:02

Череватий: Заяви росіян про нібито «взяття» Бахмута – фейк

5417
Сергій Череватий: Росіяни запускають фейки про те, що Бахмут нібито впав, що вони зайшли на всі його території. Це не відповідає дійсності.
Череватий: Заяви росіян про нібито «взяття» Бахмута – фейк
Череватий: Заяви росіян про нібито «взяття» Бахмута – фейк

У п’ятницю, 19 травня, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий спростував інформацію російських пропагандистських ЗМІ про нібито «повне захоплення» Бахмута.

В етері телемарафону «Єдині новини» Череватий повідомив, що південно-західну частину міста надійно тримають українські оборонці.

«Вони запускають фейки про те, що Бахмут нібито впав, що вони зайшли на всі його території. Це не відповідає дійсності. На сьогодні ми тримаємо південно-західну частину міста, надійно стоять там наші оборонці і виконують бойове завдання доти, доки командування буде вважати, що це доречно, що це завдає максимальної шкоди ворогу і дозволяє зберегти свої сили і засоби і не допускати великих жертв», — цитує Череватого «Укрінформ».

За словами речника, російські війська продовжують штурмувати Бахмут, однак українські підрозділи за добу змогли просунутись на різних ділянках до 500 метрів.

«Наші підрозділи на флангах, де є можливість, тиснуть на ворога і продовжують просування по території. Зокрема, за цю добу на різних напрямках до 500 метрів вдалося пройти нашим підрозділам», — повідомив Череватий.

Також Череватий зазначив, що є певний елемент того, що ЗСУ перехоплюють у росіян ініціативу.

Український Бахмут залишається епіцентром бойових дій, на цьому напрямку зосереджена велика кількість російських військ, які безуспішно намагаються захопити місто. З травня 2023 року ЗСУ просуваються «на окремих ділянках» Бахмутського напрямку, відтісняючи ворога з раніше зайнятих ним позицій. 

18 травня Сергій Череватий повідомив, що ЗСУ просуваються  за цю добу на флангах Бахмута на відстань від 150 до 1700 метрів.

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5417
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду