На «1+1 Україна» відбудеться прем’єра документального фільму Дмитра Комарова «Рік. Херсон»

На «1+1 Україна» відбудеться прем’єра документального фільму Дмитра Комарова «Рік. Херсон»

31 Жовтня 2023
1709
31 Жовтня 2023
17:41

На «1+1 Україна» відбудеться прем’єра документального фільму Дмитра Комарова «Рік. Херсон»

1709
Проєкт задокументував те, що відбувається у звільненому місті, через живі свідчення безпосередніх учасників подій та зафіксував виклики, з якими стикаються українці в умовах війни та окупації.
На «1+1 Україна» відбудеться прем’єра документального фільму Дмитра Комарова «Рік. Херсон»
На «1+1 Україна» відбудеться прем’єра документального фільму Дмитра Комарова «Рік. Херсон»

У п’ятницю, 3 листопада, о 20:40 на «1+1 Україна» відбудеться прем’єра трисерійного авторського документального проєкту Дмитра Комарова «Рік. Херсон». Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі телеканалу. Нова документальна робота журналіста присвячена річниці  деокупації правобережної Херсонщини та міста Херсон.

Як відомо, Дмитро Комаров у листопаді 2022-го першим з журналістів потрапив до звільненого Херсона та отримав унікальні свіжі свідчення про життя під окупацією. Разом з командою розвідників він вперше зафільмував Антонівський міст та розбиту переправу, якою втікали росіяни. У майже неушкодженому тоді місті панувало неймовірне відчуття перемоги. Тоді здавалося, що найстрашніше для Херсона позаду. 

«Місто зустріло нас цілим. Скрізь висіли плакати “Росія тут назавжди”, які люди почали знімати першого ж дня після звільнення. Скрізь було чути сигнали машин, святкові, щасливі вигуки. І всюди були люди з щасливими очима та усмішками. Це було справжнє свято. Мабуть, таких емоцій я не відчував більше ніде. І це справді репетиція нашого Дня Перемоги, який обов'язково буде попереду», — згадує Дмитро Комаров свій торішній приїзд до Херсона.

Через рік після звільнення Дмитро повернувся у місто, щоб побачити, як змінилося життя деокупованого Херсона за цей час.  

«Ми побачили місто зовсім іншим. Розбитим, із щоденними прильотами, що відбуваються 24/7 по всій території: по цивільній інфраструктурі, по мирному населенню. Щотижня гинуть люди. Всі мешканці — в зоні ризику. Я  усвідомив, що навіть читаючи щодня новини про Херсон і дивлячись репортажі звідти, я взагалі не розумів, що там відбувається. Лиш проживши там кілька днів, я відчув весь той біль, який щодня відчувають люди», — розповідає автор фільму.

Проєкт документує навколишню реальність через живі свідчення безпосередніх учасників подій та допомагає осмислити виклики війни та окупації. У ньому йдеться про повсякденне життя під постійними обстрілами та наслідки воєнних злочинів Росії, у тому числі — вивезення культурної спадщини України. 

Про деокупацію правобережної Херсонщини та міста Херсон журналіст поспілкується з командувачем ОК «Південь» генерал-майором Андрієм Ковальчуком  та командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександром Тарнавським.

Нагадаємо, 29 вересня на телеканалі «1+1 Україна» вийшов авторський документальний проєкт журналіста Дмитра Комарова «Рік. Харківщина», присвячений річниці деокупації Харківської області та Слобожанського контрнаступу.

28 квітня «1+1» показав проєкт Дмитра Комарова «Рік. За кадром», куди ввійшло те, що лишилося за кадром документального фільму «Рік», зокрема повні версії інтерв’ю з Володимиром Зеленським, Олексієм Резніковим, Кирилом Будановим і Валерієм Залужним.  

Ще раніше — у річницю повномасштабної війни Росії проти України — вийшов фільм Комарова «Рік». Обидві частини стрічки транслював загальнонаціональний телемарафон, а на ютуб-каналі Комарова «Світ навиворіт» сумарна кількість переглядів обох частин на становить 9,5 мільйонів (тут і тут).

Читайте також:

Фото: пресслужба «1+1 медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1709
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду