detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
23.05.2023 11:13
Росіяни перемонтували інтерв’ю Дмитра Комарова з Кирилом Будановим і створили пропагандистський ролик
Росіяни перемонтували інтерв’ю Дмитра Комарова з Кирилом Будановим і створили пропагандистський ролик
Повна версія інтерв’ю із керівником української розвідки опублікована на ютуб-каналі журналіста «1+1».

Росіяни вкрали інтерв’ю журналіста «1+1» Дмитра Комарова з очільником Головного управління розвідки Міноборони України Кирилом Будановим і на основі цього матеріалу створили пропагандистські відеоролики. В одному з них Буданов начебто каже, що населення Криму потрібно «знищувати фізично» після деокупації півострова. Цей ролик поширюють російські телеграм-канали. Про це повідомляє «1+1» із посиланням на фейсбук-допис журналіста.

«Росіяни в найкращих традиціях російської "журналістики" зробили фейковий ролик із нашого інтерв’ю з Будановим, — написав Дмитро Комаров. — Склеїли питання про те, як діяти після деокупації Криму, із відповіддю Буданова з іншої частини програми — там, де він розповідає про знищення деяких категорій воєнних злочинців. У результаті відео нарізали так, що у фейковому ролику все стало виглядати так, ніби Буданов каже, що кримчан начебто фізично знищуватимуть».  

Журналіст опублікував фейкову нарізку на своїй сторінці в Instagram та показав, який вигляд ролик мав насправді. Помітити, що відео було перемонтовано, неважко, адже в російській версії музика видає всі місця склейки.

«Самі того не розуміючи, z-канали зробили чудову рекламу випуску з Будановим. І тисячі росіян, які навіть не збирались дивитися це інтерв’ю, зайшли на ютуб і подивилися випуск повністю. Ми бачимо статистику: багато росіян дивиться цей випуск. Подивившись, вони переконалися, що z-канали поширюють фейки», — зауважив Дмитро Комаров.

Нагадаємо, 19 травня в ефірі «1+1 Україна» вийшла четверта серія спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром». Героєм цього випуску став начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Читайте також:

Нагадаємо, документальний фільм «Рік» Дмитра Комарова вийшов у річницю повномасштабної війни Росії проти України. Обидві частини стрічки транслював загальнонаціональний телемарафон, а на ютуб-каналі Комарова «Світ навиворіт» сумарна кількість переглядів обох частин на цей момент становить близько 9 мільйонів (тут і тут).

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2023-го стало відомо, що «1+1» покаже спецпроєкт «Рік. За кадром», куди ввійшло те, що лишилося за кадром фільму «Рік», зокрема повні версії інтерв’ю з Володимиром Зеленським, Олексієм Резніковим, Кирилом Будановим і Валерієм Залужним.  

28 квітня у першому випуску проєкту «Рік. За кадром» показали повне інтерв’ю з Володимиром Зеленським. 

Крім цього, раніше ми повідомляли, що телеведучий і журналіст Дмитро Комаров потрапив під ворожий обстріл біля Антонівського мосту в Херсоні. Це сталося через кілька днів після деокупації міста.

У липні 2022-го Комаров переказав на підтримку української армії один мільйон гривень. Ці гроші він отримав від продажу власного «рідкісного авто».

Як стало відомо у квітні 2022 року, Комарову заборонили в'їзд до Росії на 50 років — до 2072 року.

Також Дмитра Комарова в Росії оголосили «ворогом народу» за його громадянську позицію.

Фото: «1+1»

https://www.instagram.com/reel/Csg6desAGfk/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY